Meniu

10 modalitati de a va tine telefonul Android in siguranta

Android se afla sub atac constant, iar versiunile mai vechi sunt mult mai vulnerabile decat cele noi. Destul de multi furnizori de telefoane inteligente nu mai pun la dispozitie in timp util actualizarile de securitate ale Android.

Mai jos avem cateva sfaturi pentru a va mentine pe dvs. si dispozitivul Android in siguranta. Multe dintre acestea sunt destul de simple, dar securitatea sta in lucrurile simple.

Achizitionati smartphone-uri numai de la furnizori care distribuie rapid patch-uri Android. Google se asigura ca smartphone-urile sale, cum ar fi Pixel, Pixel 2, Nexus 5X si 6P, obtin cele mai proaspete actualizari. Aceasta inseamna ca primesc cele mai noi patch-uri de securitate pe masura ce sunt eliberate.

In ceea ce priveste alti furnizori importanti, Android Authority , cea mai importanta publicatie Android, a constatat ca cei mai buni furnizori pentru a-ti pastra telefoanele actualizate, erau in ordine: LG, Motorola, HTC, Sony, Xiaomi, OnePlus si Samsung .

Blocati telefonul. Ei bine, nu este sexy, dar vechiul PIN ramane cel mai sigur mod . Amprentele, modelele, recunoasterea vocii, scanarea irisului etc. - toate sunt mai fragile. De dragul cookie-urilor Android Oreo , nu utilizati codul PIN 1-2-3-4.

Utilizati autentificarea cu doi factori. Cand va securizati telefonul, permiteti si blocarea serviciilor dvs. Google. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este autentificarea Google cu doua factori . Puteti face acest lucru si mai simplu, utilizand Google Prompt . Cu aceasta puteti autoriza aplicatiile Google prin introducerea "da" cand vi se solicita telefonul.

Utilizati numai aplicatii din Magazin Google Play. Marea majoritate a malware-ului Android provine din surse de aplicatii nesigure din partea tertilor. Google Play Protect poate sa va scaneze automat dispozitivul Android pentru programe malware atunci cand instalati programe. Asigurati-va ca este activat accesand Settings > Security > Play Protect. Pentru securitate maxima, faceti clic pe Scanare completa si pe "Scanare dispozitiv pentru amenintari de securitate".

Utilizati criptarea dispozitivului. Pentru a cripta dispozitivul, accesati Setari > Securitate > Criptare dispozitiv si urmati instructiunile.

Utilizati o retea privata virtuala (VPN) Cand utilizam Wi-Fi gratuit din surse publice, nu intotdeauna sigure, pentru a fi mai in siguranta, veti dori sa utilizati o retea privata virtuala mobila (VPN)

Gestionarea parolei. Cand vine vorba de parole, aveti cateva alegeri: 1) Nu utilizati aceeasi parola pentru toate dispozitivele (telefoane, tablete, pin card, etc). 2) Notati-va parolele pe hartie, ceea ce nu este o idee rea, atata timp cat nu afisati o nota stiky pe ecranul PC-ului; 3) Memorati toate parolele, .. nu foarte practic, sau, 4) utilizati un program de gestionare a parolelor.

Utilizati software antivirus. In timp ce serviciul Google Play Protect face o treaba buna in protejarea telefonului, atunci cand vine vorba de protectia impotriva programelor malware, cel mai bine este sa folositi un antivirus.

Opriti conexiunile atunci cand nu aveti nevoie de ele. Daca nu utilizati Wi-Fi sau Bluetooth, dezactivati-le. Pe langa faptul ca economisiti energie, prelungind durata de viata a bateriei, conexiunile la retea pot fi folosite pentru atacacuri.

Daca nu utilizati o aplicatie, dezinstalati-o. Fiecare aplicatie vine cu propriile probleme de securitate. Majoritatea furnizorilor de software Android fac o treaba buna in actualizarea programelor lor. Daca nu utilizati o aplicatie, eliminati-o. Cu cat mai putine programe pe care le aveti in smartphone-ul dvs., cu atat mai putine sanse ca un atacator sa-l invadeze.

Daca urmati aceste sugestii, telefonul dvs. va fi mai sigur. Nu va fi perfect sigur - nimic nu este in aceasta lume. Dar vei fi mult mai sigur decat acum, si asta nu e putin lucru.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign