Meniu

5 browsere Web Qt, bazat pe WebKit

Exista multe browsere web - GNU / Linux, ce sunt construite cu motorul de randare Webkit si setul de instrumente Qt pentru GUI.

De ce webkit? Este cel mai utilizat, cel mai raspandit si usor de integrat motor de redare a continutului web. Chiar si motorul de redare a Chrome este bazat pe webkit. Este si sursa deschisa!

De ce Qt? Kitul de instrumente Qt este open source, versatil si usor de integrat in aproape orice aplicatie GUI. Stilul widget Qt este foarte configurabil si placut.

Qupzilla, un browser Web Qt usor

Qupzilla

Qupzilla a inceput chiar ca un proiect de cercetare, initial codificat in Python PyQt, disponibil acum atat in Qt 4, cat si in Qt 5 . Este un browser complet cu navigare rapida si o multime de se tari.

Este capabil de extensii, mai ales un built-in Ad blocker si GreaseMonkey pentru a rula javascripturi definite de utilizator.

Qupzilla 2.xx se bazeaza pe QtWebEngine , care se bazeaza pe motorul de redare din Chrome. Site-ul oficial www.qupzilla.com .

Otter Browser, bazat pe Qt5

Otter Browser Browser-ul Otter este o reluarea vizuala completa a browserului clasic Opera. Browser-ul Otter isi propune sa fie usor de utilizat si respecta confidentialitatea utilizatorilor.

Poate importa sesiuni, marcaje si note din Opera. Ofera o experienta lina de navigare si un startup rapid. Site-ul oficial otter-browser.org .

 Arora, browser usor Qt

Arora browser

Acesta este un alt browser Qt, bazat pe Qt4, cu functii avansate cum ar fi schimbarea  user-agentului, blocarea integrata a anunturilor, exportarea paginilor web ca PDF, analiza sursei paginii etc.

In prezent, dezvoltarea Arora este oarecum blocata, disponibila doar in Qt 4, insa Arora este suficient de utilizabila, mai ales daca o construiti din sursa.

Pachetele binare precompilate sunt disponibile in majoritatea depozitelor de software ale distributilor GNU / Linux. Site-ul oficial github.com/arora/arora. Browser Qt Slimboat UPDATE: Dezvoltarea Slimboat a stagnat, nu-l folositi.  Slimboat este un browser de tip freeware bazat pe mai multe platforme, nu un software open source, disponibil ca binare precompilate. Este bazat pe Qt 4 si Webkit cu o utilizare mica a memoriei.  Site-ul oficial http://slimboat.com .

WCGBrowser Acesta este un browser Qt scris in Python si PyQtWebkit, foarte configurabil si foloseste putin din resursele sistemului. Este pur si simplu uimitor, descarcati-l si aflati mai multe despre el aici. Concluzie Ai putea folosi aceste browsere bazate pe webkit ca vizualizatoare simple HTML,  pornesc foarte repede in comparatie cu alte browsere precum Chromium sau Firefox .

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign