Meniu

Ubuntu 18.04 - Ubuntu Community theme

Una dintre functiile noi propuse in Ubuntu 18.04 a fost noua tema numita Ubuntu Community theme. Dupa cum sugereaza si numele, tema este dezvoltata de catre comunitate, adica voluntari din intreaga lume.

Acest nou Ubuntu Community theme foloseste tema Adwita (tema implicita GNOME) ca baza si arata similar cu tema proprie a Ubuntu Ambiance.

Ubuntu Community theme trebuia sa devina implicita in Ubuntu 18.04, dar asta nu se intampla, pentru ca tema inca nu este gata.

Cu toate acestea, puteti incerca noua tema, chiar daca nu este completa. Ubuntu a pus la dispozitie noua tema prin PPA, astfel incat sa o puteti instala cu usurinta.

Ubuntu Community theme este un pachet intreg. Acesta cuprinde o tema GTK, o tema pentru pictograme, o tema shell GNOME si un ecran de autentificare GDM reproiectat.

Oficial Ubuntu Community theme AAP este disponibil numai pentru Ubuntu 18.04. Nu se poate folosi aceasta PPA pentru 16.04 sau 17.10.

Deschideti un terminal si utilizati urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:communitheme/ppa
sudo apt update
sudo apt install ubuntu-communitheme-session
Odata ce ati instalat sesiunea Ubuntu Community theme, puteti schimba tema si pictograma utilizand GNOME Tweaks si anume Ubuntu Community si iconitele pe Suru.

Daca doriti sa utilizati pachetul complet, reporniti sistemul si faceti clic pe utilizator si apoi faceti clic pe simbolul roata. Aici, alegeti Ubuntu Community theme pe Xorg (recomandat) sau Ubuntu Community theme. Totusi, va trebui sa schimbati manual tema si pictogramele GTK.

Bafta!

 

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign