Meniu

Cati utilizatori Linux mai suntem?

Depinde cum numeri. Daca includeti smartphone-uri si tablete Android, exista mai multi utilizatori Linux decat pe orice alt sistem de operare. Numai pe desktop, sunt cel mult cateva procente.

NetMarketShare. Dintre toate PC-urile conectate la internet, NetMarketShare raporteaza ca 1,84% ruleaza Linux . Chrome OS, care este o varianta Linux, are 0,29%.

StatCounter . Desktopul Linux are 1,48% , sistemul de operare Chrome fiind la 1,03%. StatCounter sustine ca numerele sale provin din statistici, codul sau fiind instalat pe mai mult de 2 milioane de site-uri.

Digital Analytics al guvernului federal (DAP). Prin numarul DAP-ului, Linux este asociat cu  0,6% . Sistemul de operare Chrome, in conformitate cu DAP, are mai multi utilizatori: 1,3%.

Si, cand vine vorba de sistemul de operare in general pentru utilizatorii finali, Android bazat pe Linux are 70,96% din piata de telefonie mobila conform NetMarketShare. Prin calculul DAP, Android are 19,9% din toate sistemele utilizatorilor finali, in timp ce StatCounter arata ca Android este chiar mai popular decat Windows cu 39,49%, pana la 36,62%.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign