Ati descarcat vreodata un fisier AppImage si nu stiati cum sa il utilizati? Sau poate stiti cum sa-l utilizati, dar trebuie sa navigati in dosarul in care ati descarcat fisierul .AppImage de fiecare data cand doriti sa il rulati sau sa creati manual un lansator pentru el.

Cu AppImageLauncher, acestea sunt probleme sunt de domeniul trecutului.

Aplicatia va permite sa rulati cu usurinta fisierele AppImage, fara a fi necesara executarea acestora . Dar functia sa cea mai interesanta este integrarea facila a AppImages cu sistemul dvs.:

AppImageLauncher poate adauga automat o comanda rapida de aplicatie AppImage la aplicatia / meniul de lansare a aplicatiei din mediul desktop (inclusiv pictograma aplicatiei si descrierea corespunzatoare).

appimagelauncher-remove-app

Iata un exemplu. Vreau sa folosesc Kdenlive in Ubuntu, dar nu vreau sa il instalez din depozit, pentru ca are un numar mare de dependente KDE si nu le vreau in sistemul meu Gnome. Deoarece nu este  Flatpak sau Snap pentru asta, voi continua si descarcarc aplicatia Kdenlive AppImage.

Fara a efectua executia manuala a aplicatiei Kdenline AppImage descarcata, prima data cand fac dublu clic pe ea (avand aplicatia AppImageLauncher instalata), AppImageLauncher prezinta doua optiuni: Run once or Integrate and run .

Daca faceti clic pe Integrare si rulati, aplicatia AppImage este copiata in folderul ~ / .bin / (folderul ascuns din directorul de acasa) si este adaugat la meniu, apoi este lansata aplicatia.

Indepartarea este la fel de simpla , atata timp cat mediul desktop pe care il utilizati are suport pentru actiuni desktop. De exemplu, in Gnome Shell, faceti clic dreapta pe pictograma aplicatiei din Prezentarea generala a activitatilor si selectati Eliminare din sistem :

Pagina AppImageLauncher GitHub afirma ca aplicatia suporta doar sistemele bazate pe Debian (acest lucru include Ubuntu si Linux Mint), deoarece se integreaza profund cu sistemul. Aplicatia este in curs de dezvoltare si exista deja probleme deschise de dezvoltator pentru a construi pachete RPM, astfel incat sprijinul pentru Fedora / openSUSE ar putea fi adaugat in viitorul nu prea indepartat.

Pagina de descarcare AppImageLauncher ofera fisiere binare pentru Debian, Ubuntu sau Linux Mint (64bit), precum si o aplicatie 64bit AppImage. De asemenea, sursa este disponibila.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Lubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) will reach End of Life on Thursday - January ...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2635 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!