Conform documentatiei, Fuchsia este un sistem de operare modular ce isi propune sa fie un sistem de operare bazat pe capabilitati, folosind un asa-numit kernel Zircon, un microkernel care ofera driverele de baza si implementarea Bibliotecii C (libc) pentru sistemul de operare Fuchsia.
Sistemul de operare Google Fuchsia este unic, inovator si promitator, folosind biblioteci proprii si componente construite de la zero, desi este un sistem de operare asemanator UNIX cu compatibilitate POSIX.
Kernelul gestioneaza o serie de tipuri diferite de obiecte. Acestea sunt accesibile direct prin apeluri de sistem cu clasele C ++ care implementeaza interfata Dispatcher. Acestea sunt implementate in kernel/obiect . Multe sunt obiecte de nivel superior de nivel superior.
O mare parte din Zircon este scrisa in C ++, atat in ??kernel, cat si in spatiul de utilizator. Legarea cu biblioteca standard C ++ nu este potrivita in mod special pentru acest mediu (este prea usor de alocat, arunca exceptii etc., iar biblioteca insasi este mare)
FXL este o biblioteca independenta de platforma care contine blocuri de baza C ++, cum ar fi logarea si numararea de referinta. FXL depinde de biblioteca standard C ++, dar nu de bibliotecile specifice Zircon sau Fuchsia. Construit pentru FXL atat pentru tinta (Fuchsia) cat si pentru gazda (Linux, Mac).
Limbaje programare C/C++ Dart Go Rust Flutter modules
Ne asteptam ca Google Fuchsia sa devina o singura platforma unica pentru telefoane, tablete si laptop-urile Google care ruleaza software-ul sau.
Fie ca rulezi versiunea integrala a Google Docs, utilizezi Google Drive sau aplicatia preferata in Magazinul Google Play, vei putea sa faci totul de pe orice dispozitiv cu Google Fuchsia.