youtube-dl (cel mai bun downloader YouTube pentru Linux ) este un instrument de linie de comanda bazat pe Python, care permite descarcarea clipurilor video de pe YouTube , Dailymotion , Photobucket, Facebook, Yahoo, Metacafe, Depositfiles si alte cateva site-uri asemanatoare.

Este scris in Pygtk si are nevoie de interpret Python pentru a rula pe orice sistem bazat pe Unix, Windows sau Mac OS X.

youtube-dl accepta reluarea descarcarilor intrerupte. In cazul in care youtube-dl este inchis (de exemplu prin Ctrl-C sau din cauza pierderii conectivitatii la Internet) in mijlocul descarcarii, il puteti reincarca cu aceeasi adresa URL. Se va relua automat descarcarea neterminata, atata timp cat este prezenta o descarcare partiala in directorul curent.

- Descarcati videoclipuri nu numai de la YouTube, ci si de la alte site-uri video populare, cum ar fi Dailymotion, Facebook etc. - Permite descarcarea videoclipurilor in mai multe formate video disponibile, cum ar fi MP4, WebM etc. - Puteti alege calitatea videoclipului descarcat. Daca videoclipul este disponibil in 4K, il puteti descarca in 4K, 1080p, 720p etc. - Pauza automata si reluarea descarcarilor video. - Permite abolirea georeglementarilor YouTube - Descarcarea de videoclipuri de pe site-uri cu restrictii. Depinde de dvs. daca alegeti sa descarcati videoclipuri.

youtube-dl este un program popular si este disponibil in depozitele implicite ale majoritatii distributiilor Linux. Puteti utiliza modul standard de instalare a pachetelor in distributia dvs. pentru a instala youtube-dl.

Cateva comenzi:

Daca rulati distributia Linux bazata pe Ubuntu, o puteti instala utilizand urmatoarea comanda:

sudo apt install youtube-dl
Pentru alte distributii Linux, puteti instala rapid youtube-dl pe sistemul dvs. prin interfata liniei de comanda cu:
sudo wget https://yt-dl.org/downloads/latest/youtube-dl -O/usr/local/bin/youtube-dl
Dupa preluarea fisierului, trebuie sa setati o permisiune executabila pe script pentru a executa corect.
sudo chmod a+rx /usr/local/bin/youtube-dl
Pentru a descarca un fisier video, trebuie doar sa executati urmatoarea comanda. Unde "VIDEO_URL" este adresa URL a videoclipului pe care doriti sa il descarcati.
youtube-dl
In aceste zile, videoclipurile YouTube au rezolutii diferite, mai intai trebuie sa verificati formatele video disponibile pentru un anumit videoclip YouTube. Pentru aceasta rulati youtube-dl cu optiunea "-F". Acesta va va arata o lista cu formatele disponibile.
youtube-dl -F 
Rezultatele sale vor fi:
BlXaGWbFVKY: Descarcarea paginii web video
BlXaGWbFVKY: Descarcarea paginii web cu informatii video
BlXaGWbFVKY: Extragerea informatiilor video
Formate disponibile:
37: mp4 [1080x1920]
46: webm [1080x1920]
22: mp4 [720x1280]
45: webm [720x1280]
35: flv [480x854]
44: webm [480x854]
34: flv [360x640]
18: mp4 [360x640]
43: webm [360x640]
5: flv [240x400]
17: mp4 [144x176]
Acum, printre formatele video disponibile, alegeti una care va place. De exemplu, daca doriti sa o descarcati in versiunea MP4 si 1080 pixeli, ar trebui sa utilizati:
youtube-dl -f 37
Descarcati subtitrarile videoclipurilor folosind youtube-dl. Mai intai, verificati daca exista subtitrari disponibile pentru videoclip. Pentru a afisa toate subsilele pentru un videoclip, folositi comanda de mai jos:
youtube-dl --list-subs 
Pentru a descarca toate subscorele, dar nu videoclipul:
youtube-dl --all-subs --skip-download 
Pentru a descarca o lista de redare, trebuie doar sa executati urmatoarea comanda. In cazul in care "playlist_url" este adresa URL a listei de redare pe care doriti sa o descarcati.
youtube-dl -cit 
Daca doriti doar sa descarcati audio de pe un videoclip YouTube, puteti utiliza optiunea -x pentru a extrage fisierele audio de pe video.
youtube-dl -x 
Formatul de fisier implicit este Ogg pe care nu-l placesti. Puteti specifica formatul de fisier al fisierului audio in modul urmator:
youtube-dl -x --audio-format mp3 
youtube-dl este un instrument versatil de linie de comanda ce ofera o serie de functionalitati. Nu e de mirare ca este un instrument popular.

Sper ca acest articol v-a ajutat sa descarcati videoclipuri YouTube pe Linux. Daca aveti intrebari sau sugestii, va rugam sa adaugati un comentariu mai jos.

 

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Nitrux 1.4.0 - the latest software updates, bug fixes and performance impro...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2299 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!