AMD a anuntat ca precomenzile pentru procesoare desktop de generatia a doua AMD Ryzen sunt acum disponibile impreuna cu specificatiile acestora.

Ceea ce este interesant este ca toate procesoarele din aceasta gama vor veni acum cu coolere AMD Wraith, care ar trebui sa fie mai silentioase, sa ofere o performanta termica mai buna si un flux de aer mai mare decat radiatoarele anterioare. Coolere din seria FX, erau extrem de zgomotoase si un randament slab, deci aceasta este o miscare buna a AMD.

Iata specificatiile si modelele care vor fi oferite de AMD : - Ryzen 7 2700X cu 8 nuclee 16 fire, o viteza de baza de 3,7 GHz cu un impuls de 4,3 GHz, un "Smart Prefetch Cache" de 20MB cu un TDP de 105 W plus un cooler Wraith Prism (LED). Acesta va fi pretul de aproximativ 329 dolari. - Ryzen 7 2700 are, de asemenea, 8 nuclee cu 16 fire, o viteza de baza de 3,2 GHz, cu un impuls de 4,1 GHz, o "Smart Prefetch Cache" de 20MB cu un TDP de 65 W plus un cooler Wraith Spire (LED). Acesta va fi pretul de aproximativ 299 dolari. - Ryzen 5 2600X cu 6 nuclee si 12 fire, o viteza de baza de 3,6 GHz cu un impuls de 4,2 GHz, un smart cache de preinstalare de 19MB cu un TDP de 95 W plus un cooler Wraith Spire. Acesta va fi pretul de aproximativ 229 dolari. - Ryzen 5 2600 are de asemenea 6 nuclee si 12 fire, o viteza de baza de 3,4 GHz cu un impuls de 3,9 GHz, o "Smart Prefetch Cache" de 19MB cu un TDP de 65 W plus un cooler Wraith Stealth. Cele mai ieftine la aproximativ 199 de dolari.

Procesoarele vor folosi noul chipset X470, astfel incat noile placi de baza vor fi lansate cu acest chipset. AMD a declarat in presa ca placile de baza existente din seria 300 vor fi, de asemenea, compatibile cu o actualizare BIOS.

Unele placi de baza mai vechi sunt livrate impreuna cu aceasta actualizare, deci cautati "Ryzen Desktop 2000 Ready" daca nu asteptati pe chipset-ul X470.

Este foarte probabil ca urmatorul tau CPU sa fie AMD, avand in vedere pretul, impreuna cu numeroasele nuclee, ce sunt o optiune buna. Va fi interesant sa vedem cum functioneaza pe Linux.

Disponibilitatea procesoarelor este asteptata in jur datei de 19 aprilie.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!