Meniu

Microsoft a construit propriul kernel Linux personalizat pentru noul serviciu IoT

La un eveniment mic de presa din San Francisco, Microsoft a anuntat astazi lansarea unui produs securizat IoT end-to-end, care se concentreaza pe dispozitive bazate pe microcontrolere - tipul de dispozitive care folosesc microcontrolere mici si relativ scazute (MCU) pentru caracteristici de baza sau de conectivitate. In mod tipic, aceste tipuri de dispozitive, care ar putea fi orice, de la o jucarie la un obiect gadget sau o aplicatie industriala, nu se actualizeaza adesea si, prin urmare, securitatea sufera adesea.

La baza Azure Sphere se afla o noua clasa de MCU-uri certificate. Dupa cum a subliniat presedintele Microsoft si ofiterul-sef de stat Brad Smith in anuntul de astazi, Microsoft va acorda licente pentru aceste noi chips-uri Azure Sphere, in speranta de a lansa ecosistemul Azure Sphere.

Deoarece este greu sa va asigurati un dispozitiv pe care nu il puteti actualiza sau obtine telemetria, nu este deloc surprinzator faptul ca aceste dispozitive vor avea conectivitate incorporata. Si cu aceasta conectivitate, aceste dispozitive se pot conecta, de asemenea, la serviciul de securitate Azure Sphere din cloud.

Acum, probabil presupuneti ca aceste dispozitive vor rula Windows, dar va inselati. Pentru prima data, Microsoft lanseaza un kernel Linux personalizat si o distributie: sistemul de operare Azure Sphere. Este o actualizare a tipului de sisteme de operare in timp real pe care MCU-urile de astazi le folosesc adesea.

Kernel-ul securizat de Microsoft utilizat in sistemul de operare Azure Sphere IoT este impartit sub o licenta OSS, astfel incat partenerii de siliciu sa poata permite rapid inovatiile noi cu siliciu. "Acesti parteneri sunt, de asemenea, foarte comfortabili in a face o lansare open-source si integrarea lor cu produse.

Pentru a incepe procesul, MediaTek produce primul set de MCU-uri noi. Acestea sunt sisteme low-powered, single-core ARM-A7 care ruleaza la 500MHz si includ conectivitate WiFi precum si o serie de alte optiuni I / O.

In ceea ce priveste ecosistemul deschis, Smith a subliniat de asemenea ca dispozitivele pot fi utilizate cu servicii care ruleaza pe orice alt nor, indiferent daca acesta este AWS sau Cloudul Alibaba.

Interesant, Amazon AWS a anuntat un proiect relativ similar la reuniunea sa de anul trecut . Probabil nu este o surpriza faptul ca acesti furnizori de cloud mari sunt interesati de MCU-uri, avand in vedere ca, in timp ce dispozitivele in sine nu sunt legate de nici un nor, singura modalitate de a obtine intreaga valoare din ele este in combinatie cu serviciile cloud, dispozitive, actualizarea sistemelor de operare sau gestionarea software-ului care ruleaza pe ele.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign