Anaconda este un pachet de stiri complete, cu sursa deschisa, cu o comunitate de peste 6 milioane de utilizatori.

Anaconda este un pachet complet, cu surse deschise , cu o comunitate de peste 6 milioane de utilizatori. Este usor de descarcat si instalat si este acceptat pe Linux, MacOS si Windows.

Anaconda usureaza frustrarea de a incepe pentru noii utilizatori. Distributia vine cu mai mult de 1.000 de pachete de date, precum si pachetul Conda si managerul de mediu virtual, eliminand astfel nevoia de a invata sa instalati fiecare biblioteca independent.

Pe siteul Anaconda se spune: "Pachetele Python si R conda din Repository Anaconda sunt tratate si compilate in mediul nostru securizat, astfel incat sa obtineti binare optimizate care" functioneaza "in sistemul dvs.".
Va recomandam sa utilizati Anaconda Navigator , un sistem desktop interfata grafica cu utilizatorul (GUI) , care include link - uri catre toate aplicatiile incluse, inclusiv RStudio , iPython , Jupyter Notebook , JupyterLab , Spyder , Glue , si Orange . Mediul implicit este Python 3.6, dar puteti instala cu usurinta Python 3.5, Python 2.7 sau R. Documentatia este incredibil de detaliata si exista o comunitate excelenta de utilizatori pentru suport suplimentar.

Instalarea Anaconda Pentru a instala Anaconda pe laptopul meu Linux (un I3 cu 4GB de RAM), am descarcat programul de instalare Anaconda 5.1 si am verificat fisierul:

$ md5sum Anaconda3-5.1.0-Linux-x86_64.sh
Apoi am urmarit instructiunile din documentatie , care mi-au cerut sa trimit urmatoarea comanda Bash daca eram in shell-ul Bash sau nu:
$ bash Anaconda3-5.1.0-Linux-x86_64.sh
Am urmat exact directiile de instalare, iar instalarea a durat aproximativ cinci minute. Dupa finalizarea instalarii, am lansat Anaconda Navigator introducand in linia de comanda din shell:
$ anaconda-navigator
De fiecare data cand Anaconda Navigator se lanseaza, verifica daca este disponibil un software nou si va solicita sa actualizati daca este necesar.

Anaconda se actualizeaza cu succes fara a fi nevoie sa se intoarca la linia de comanda.

De asemenea, puteti actualiza manual, introducand urmatoarele:

$ conda update anaconda-navigator
Explorarea si instalarea aplicatiilor Odata lansat Navigator, esti liber sa explorezi gama de aplicatii incluse in Anaconda Distribution. Potrivit documentatiei, este oferita versiunea Python 3.6 pe 64 de biti a Anaconda ce suporta 499 de pachete . Alte aplicatii in Anaconda Navigator Unul dintre punctele forte ale distributiei Anaconda este capacitatea de a crea medii multiple. De exemplu, daca am vrut sa creez un mediu Python 2.7 in loc de Python 3.6, as introduce urmatoarele in shell:
$ conda create -n py27 python=2.7 anaconda
Conda se ocupa de intreaga instalare; pentru a o lansa, deschideti shell-ul si introduceti:
$ anaconda-navigator
Selectati mediul py27 din meniul drop-down "Applications on" din Anaconda GUI.

Folosesti Anaconda Distribution and Navigator? Spuneti-va impresiile in comentariile de mai jos.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  MightLinux The Appropriate Operating System For Your Needs? The Pros Of Ope...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2537 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!