Meniu

Purism si UBports oficial colaboreaza pentru a oferi Ubuntu Touch pe Librem 5

Ubuntu Touch este o versiune mobila a sistemului popular de operare desktop Ubuntu creat initial de Canonical. Cu sprijinul Fundatiei UBports , Ubuntu Touch este acum complet dezvoltat si mentinut de comunitatea sa, care este alcatuita din oameni care sunt pasionati de intimitate, libertate si de ai ajuta pe altii. Scopul final al Ubuntu Touch este de a oferi o experienta de dispozitiv convergent, avand un telefon / tableta, un laptop si un desktop pe un singur dispozitiv orientat spre confidentialitate.

Librem 5 asigura ca sistemul de operare mobil Ubuntu Touch dezvoltat de UBports va fi bine sustinut, integrat strans si ca va ramane compatibil in viitor. Cand Librem 5 este livrat clientilor. acesta va deveni unul dintre doar cateva smartphone-uri care suporta sistemul de operare free and open source.

In timp ce Librem 5 va fi livrat in mod implicit cu PureOS, Purism va sprijini clientii care doresc sa instaleze cu usurinta Ubuntu Touch, oferind o mare varietate utilizatorilor din intreaga lume.

In plus fata de UBports, Purism lucreaza cu GNOME si suporta KDE Plasma Mobile, rotunjind optiunile utilizatorului la trei optiuni, din ianuarie 2019, cand Librem 5 va fi livrat clientilor:

- Libret 5 cu PureOS - Librem 5 cu PureOS (KDE Plasma Mobile) - Libret 5 cu Ubuntu Touch

"Avand implicit Ubuntu Touch pe un telefon mobil, cum ar fi Librem 5, este o abordare ideala pentru a oferi utilizatorilor usurinta in timp ce creste baza de instalare", spune fondatorul si presedintele consiliului de administratie al UBports Marius GripsgÄrd. "Parteneriatul cu purismul ne va permite sa avansam UBports pentru dispozitive comerciale bine sustinute pentru prima data. Libret 5 va fi hardware-ul ideal pentru Ubuntu Touch, mai ales ca nu va necesita un subsistem Android. "
"Accesul rapid la platforma hardware Libris 5 a lui Purism reprezinta un pas imens pentru avansarea Ubuntu Touch", spune Ricardo Mendoza, vicepresedinte al consiliului de administratie al UBports. "Ubuntu Touch a fost dezvoltat cu scopul de a fi o alternativa gratuita pentru OS pentru ecosistemul mobil. Credem ca viitorul mobilului este departe de Android, iar Librom 5 cu Ubuntu Touch prezinta platforma perfecta pentru a declansa aceasta revolutie ".

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign