Acesta este un ghid privind modul de instalare a Unity Desktop in Ubuntu 18.04 LTS, utilizand un meta-pachet care instaleaza toate pachetele necesare pentru a rula Unity.

De asemenea, veti gasi instructiuni despre cum sa eliminati complet Unity daca doriti sa reveniti la utilizarea Gnome (Shell) pe calculatorul dvs. Ubuntu 18.04 LTS.

Cum se instaleaza Unity Desktop in Ubuntu 18.04 LTS Pentru a obtine o experienta completa a Unity, va trebui sa instalati ubuntu-unity-desktop meta-pachetul, care include tot ce aveti nevoie pentru a rula unitatea desktop, inclusiv LightDM, Unity System Settings, Compiz, indicatori impliciti si asa mai departe.

Pentru a instala Unity si tot ceea ce este necesar pentru o experienta completa in Ubuntu 18.04, utilizati aceasta comanda:

sudo apt install ubuntu-unity-desktop
Cand vi se solicita sa alegeti intre gdm3 si lightdm, selectati lightdm.

Dupa ce utilizati Unity in ubuntu 18.04 pentru o vreme, veti observa ca unele aplicatii nu par a fi potrivite pentru desktop-ul Unity. Cred ca acest lucru se poate intampla deoarece gtk3-nocsd este instalat implicit cu sesiunea Unity sau s-ar putea sa fi existat modificari ale temei.

Recomand instalarea unei teme diferite care se integreaza mai bine.

In depozit veti gasi tema Numix Gtk. Puteti instala tema Numix Gtk folosind:

sudo apt install numix-gtk-theme
Pentru a schimba tema, utilizati Unity Tweak Tool. Pentru a o instala, rulati:
sudo apt install unity-tweak-tool
Cam asta e tot! Inca un lucru. Daca doriti sa utilizati Unity cu Ubuntu 18.04 in VirtualBox, daca Unity nu va seta automat modul LowGFX, este posibil sa aveti titluri de ferestre care lipsesc si nu veti putea accesa indicatorii din panoul superior. In astfel de cazuri, activati optiunea lowgfx Unity lansand un terminal si utilizand aceasta comanda:
gsettings set com.canonical.Unity lowgfx true
Cum se elimina complet unitatea din Ubuntu 18.04 LTS

Deconectati-va si selectati din ecranul de conectare Ubuntu si va conectati la sesiunea Gnome si nu la Unity. Acum puteti continua sa eliminati Unity.

Setati gdm3 ca implicit. Dupa instalarea Unity, lightdm a fost setat ca implicit, asa ca sa revenim la gdm3:

sudo dpkg-reconfigure gdm3
Selectati "gdm3" cand vi se solicita. Eliminati toate pachetele instalate cu meta-pachetul de ubuntu-unity-desktop:
sudo apt purge ubuntu-unity-desktop unity-tweak-tool a11y-profile-manager-indicator activity-log-manager appmenu-qt bamfdaemon compiz compiz-core compiz-gnome compiz-plugins-default doc-base fonts-nanum fonts-symbola fonts-takao-pgothic geoclue geoclue-ubuntu-geoip gir1.2-accounts-1.0 gir1.2-appindicator3-0.1 gir1.2-gdata-0.0 gir1.2-signon-1.0 gnome-calculator gnome-logs gnome-orca gnome-screensaver gnome-system-log gnome-system-monitor gtk3-nocsd gucharmap hud indicator-applet indicator-application indicator-appmenu indicator-bluetooth indicator-common indicator-datetime indicator-keyboard indicator-messages indicator-power indicator-printers indicator-session indicator-sound jayatana liba11y-profile-manager-0.1-0 liba11y-profile-manager-data libaccounts-glib0 libatkmm-1.6-1v5 libbamf3-2 libcairomm-1.0-1v5 libcolumbus1-common libcolumbus1v5 libcompizconfig0 libdbusmenu-qt2 libdbusmenu-qt5-2 libdecoration0 libdouble-conversion1 libfcitx-config4 libfcitx-gclient1 libfcitx-utils0 libframe6 libgeis1 libgeoclue0 libgeonames-common libgeonames0 libglewmx1.13 libglibmm-2.4-1v5 libgrail6 libgsettings-qt1 libgtk3-nocsd0 libgtkmm-3.0-1v5 libgucharmap-2-90-7 libido3-0.1-0 liblightdm-gobject-1-0 libmetacity1 libmng2 libmysqlclient20 libnm-glib4 libnm-gtk0 libnm-util2 libnux-4.0-0 libnux-4.0-common libpanel-applet3 libpangomm-1.4-1v5 libqt4-dbus libqt4-declarative libqt4-network libqt4-script libqt4-sql libqt4-sql-mysql libqt4-sql-sqlite libqt4-xml libqt4-xmlpatterns libqt5core5a libqt5dbus5 libqt5gui5 libqt5network5 libqt5sql5 libqt5sql5-sqlite 
Dupa ce toate pachetele sunt eliminate cu succes, reporniti-va sistemul pentru a evita aparitia oricaror probleme.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2374 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!