Meniu

Liberapay - platforma care se concentreaza pe sustinerea software-ului open source

Spre deosebire de alte platforme de patronaj, Liberapay este o platforma open source care se concentreaza pe sustinerea software-ului open source.

Crowdfunding este un subiect de discutie in lumea oamenilor care creeaza lucruri. In special, modelele de patronaj bazate pe abonamente au crescut in popularitate in ultimii ani.

Exista, de asemenea, platforme cunoscute precum Patreon si Indiegogo. Acestea,  sunt platforme de proprietare finantate de contributiile colaboratorilor dvs. Ei iau o cota din fiecare contributie si colecteeaza informatii private despre fiecare persoana care va da bani.

Din fericire, exista o solutie open source. De fapt, au existat cateva ani de-a lungul anilor, dar in acest moment exista una care a fost in centrul atentiei (intr-un mod bun): Liberapay . Initial, ubn fork Gratipay, Liberapay este o platforma pentru programarea platilor recurente pentru a finanta proiectele care te intereseaza. Mai exact, Liberapay este destinat creatorilor care produc continut deschis. Aceasta include arta, muzica si materialele educationale lansate sub licente deschise cum ar fi Creative Commons. Si da, "continutul deschis" include si software-ul gratuit si cu sursa deschisa.

Colaboratorii pot alege sa fie patroni ai unor proiecte precum Mastodon, F-Droid, MariaDB si chiar Krita. Exista, de asemenea, o intreaga sectiune pentru angajamente , in care oamenii promit sa contribuie cu o plata recurenta la proiecte inainte ca aceste proiecte sa aiba chiar si un cont infiintat.

In afara de diferentele dintre publicul tinta, alte puncte cheie diferentiaza Liberapay de platformele mai conventionale. Probabil cea mai importanta este ca Liberapay este open source. Puteti sa treceti direct pe pagina GitHub si sa va inscrieti la codul sursa Python, licentiat sub licenta CC0 Creative Commons Public Domain Dedication. Daca sunteti o persoana tehnica, puteti vedea exact ceea ce face ca Liberapay sa functioneze.

Un alt factor cheie care separa Liberapay de alte platforme de patronaj este modul in care este finantata dezvoltarea sa. In timp ce majoritatea platformelor sunt finantate prin preluarea unui procent mic din fiecare tranzactie, Liberapay nu face acest lucru. Singurele taxe pentru contributii sunt cele impuse de procesatorul platii.

Daca doriti ca Liberapay sa primeasca finantare si sa-si continue dezvoltarea, puteti sprijini proiectul sau puteti contribui activ la dezvoltare. 

Bineinteles, in domeniul platformelor de plata recurente bazate pe abonament, Liberapay este relativ tanara si este pe o nisa destul de specifica.  Cu toate acestea, pentru proiectele deschise, chiar contributiile mici pot fi de mare ajutor.

 

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign