Daca doriti sa afisati imagini de fundal diferite pe mai multe monitoare pe Ubuntu 18.04 sau pe orice alta distributie Linux cu mediul desktop GNOME, MATE sau Budgie, acest instrument va va ajuta sa realizati acest lucru. Setarea pe mai multe monitoare duce adeseori la mai multe probleme pe Linux, dar nu am de gând sa discut aceste probleme în acest articol.

Daca utilizati monitoare multiple, poate doriti sa configurati un monitoarele diferit pentru fiecare in parte. Ubuntu cu desktopul GNOME nu ofera aceasta functie.

 HydraPaper este o aplicatie bazata pe GTK pentru a seta diferite medii/fundaluri pentru fiecare monitor în mediul desktop GNOME, MATE si Budgie . 

Instalati HydraPaper pe Linux utilizând FlatPak

HydraPaper poate fi instalat cu usurinta folosind FlatPak . Ubuntu 18.04 ofera deja suport pentru FlatPak, astfel ca tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati fisierul de aplicatie si sa faceti dublu clic pe acesta pentru al deschide cu Centrul de software GNOME.

Odata instalat, cautati doar HydraPaper în meniul aplicatiei si porniti aplicatia. Veti vedea imagini din folderul Imagini aici deoarece, în mod implicit, aplicatia arata imagini din dosarul Imagini al utilizatorului.

Puteti adauga propriul folder (e) în care va pastrati imaginile de fundal. Retineti ca nu gaseste imagini recursiv. Daca aveti dosare imbricate, acestea vor afisa numai imagini din dosarul superior.

Utilizarea HydraPaper este absolut simpla. Trebuie doar sa selectati imaginile de fundal pentru fiecare monitor si sa faceti clic pe butonul de aplicare din partea de sus. Puteti identifica cu usurinta monitorul (urile) extern (e) denumit (a) cu HDMI.

De asemenea, puteti adauga imagini de fundal selectate în "Favorite" pentru a avea acces rapid. Daca faceti acest lucru, veti muta imaginile de fundal favorite din fila Imagini de fundal în fila Preferinte.

Nu este nevoie sa porniti HydraPaper la fiecare boot. Setarile sunt salvate si veti vedea imaginile de fundal alese chiar si dupa repornire. 

Un dezavantaj mare al HydraPaper este în modul în care este proiectat sa functioneze. HydraPaper combina imaginile de fundal selectate într-o singura imagine si o extinde pe ecrane, oferind impresie ca avem fundaluri diferite pe fiecare afisaj. Si aceasta devine o problema atunci când eliminati unul din monitoare.

 

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Uses of linux
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2537 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!