Desi Debian stretch este cea mai recenta versiune, ii lipseste un lucru, de exemplu, Firefox Quantum. Astazi, voi demonstra prin instructiuni pas cu pas cum sa descarci cea mai recenta versiune de Firefox de pe site-ul sau oficial (Mozilla) si apoi sa o configurezi ca browser web implicit pe computerul tau si eliminare a versiunii ESR a Firefox; daca te deranjeaza.

Dupa ce ati descarcat Firefox-ul tarball, este timpul sa mergeti la managerul de fisiere (Nautilus) si sa cautati in folderul Descarcari. Faceti dublu clic pe tarball pentru al extrage in directorul dvs. curent. Apoi mutati acel dosar extras in directorul radacina al utilizatorului, / Home / .

Deschideti folderul Firefox si faceti dublu clic pe acea pictograma asemanatoare cu simbolul "firefox" pentru a lansa browserul web.

Acum este activ si poti incepe sa navighezi pe web din ultimul Firefox Quantum pe care tocmai l-ai instalat. S-ar putea sa vi se ceara chiar sa-l setati ca browser web implicit la prima lansare. Bifati caseta de selectare pentru a seta Firefox Quantum ca browser web implicit. Data viitoare cand faceti clic pe butonul Web de pe tastatura, Firefox Quantum va fi browserul care se lanseaza.

Tocmai ca aveti Firefox Quantum pe computerul dvs., dar s-ar putea sa va intrebati de ce nu exista o pictograma in lista de aplicatii. Asta pentru ca nu am instalat Firefox Quantum utilizand un instrument de gestionare a pachetelor, cum ar fi apt. Am descarcat browserul web de pe site si apoi l-am extras in directorul nostru de acasa, ceea ce este complet diferit de modul in care se pot instala instalatiile pentru orice pachete.

Oricum, exista o solutie la acest lucru, deschideti editorul de text gedit si copiati textele de mai jos:

icewell_orig.png

creati shortcut quantom shortcut pe linux desktop Apoi inlocuiti cu numele dvs. de utilizator real pe computer. Daca nu stiti ce inseamna asta, tastati whoami intr-un program terminal si acesta va tipari numele de utilizator.

Salvati fisierul ca fisier firefox-quantum.desktop in directorul .local/share/applications/directory. Daca folderele ascunse nu apar vizibile in caseta de dialog de salvare, apasati CTRL + H pentru a le face vizibile. Dupa salvarea in directorul dorit, apasati aceeasi combinatie de taste, de exemplu, CTRL + H pentru a face dosare si fisiere ascunse

Dezinstalarea Iceweasel Nu este nevoie cu adevarat necesar sa dezinstalati Iceweasel (sau Firefox ESR), dar am intampinat probleme in cazuri rare cand am lansat Iceweasel. Anumite add-on-uri care functioneaza pe Firefox Quantum nu vor functiona pe Iceweasel si daca vi se intampla sa nu functioneze, ai putea sa incepi sa-l dezinstalezi. Deschideti terminal si tastati :

sudo apt remove iceweasel

Sper ca pasii au fost de ajutor in configurarea cu succes a Firefox Quantum pe computer. In cazul in care intampinati probleme, anuntati-ne in sectiunea de comentarii de mai jos.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!