In timp ce Containerele si Kubernetele se numara printre cele mai hot domenii in implementarea aplicatiilor, companiile continua sa implementeze masini virtuale si hypervisoare. Pentru a sprijini cererea continua de virtualizare, Red Hat a anuntat actualizarea Red Hat Virtualization 4.2 pe data de 15 mai.

Actualizarea RHV beneficiaza de o noua interfata de utilizare care a fost dezvoltata in proiectul open-source PatternFly. Exista, de asemenea, metode imbunatatite si capacitati de inregistrare, precum si noi caracteristici de recuperare in caz de dezastru. Si reteaua devine un stimulent prin includerea tehnologiei de retea definita prin software-ul retelei Open Virtual (OVN) (SDN). Actualizarea RHV vine la o saptamana dupa Summit-ul Red Hat, unde sa pus accentul pe platforma de orchestrare a containerului OpenShift Kubernetes.

RHV a fost initial cunoscut sub numele de Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) inainte de lansarea 4.0 in august 2016. RHV este un produs cu suport comercial bazat pe proiectul open source oVirt, care utilizeaza hypervisor-ul KVM open source ca tehnologie de virtualizare de baza care ruleaza masini virtuale. Young a mentionat ca RHV 4.2 se bazeaza pe actualizarea oVirt 4.2, care a devenit disponibila in general in decembrie 2017.

RHV 4.2 obtine un aspect nou, cu o interfata de utilizator actualizata bazata pe proiectul PatternFly.

"UI-ul RHV-M [Red Hat Virtualization Management] a fost reproiectat pentru a arata si a se simti ca restul portofoliului Red Hat, iar PatternFly ofera o modalitate comuna de a livra si de a intretine furnizorul RHV pentru CloudForms", a spus Young.
O alta capabilitate noua in RHV 4.2 este ceea ce se refera la Red Hat ca pe o masina virtuala de inalta performanta (VM).
"Noul VM de inalta performanta ofera utilizatorilor un VM preconfigurat, construit pe baza celor mai bune practici Red Hat, pentru incarcari de mare solicitare", a spus Young.
De asemenea, crearea de retele creste cu RHV 4.2, prin includerea tehnologiei OVN SDN overlay. Young a spus ca, inainte de RHV 4.2, nu a existat o solutie de retea de suprapunere nativa, iar intreaga retea a fost realizata prin intermediul retelei gazda Linux.

In ultima versiune, OVN nu depreciaza existenta retelei. In schimb, o imbunatateste pentru cazuri de utilizare avansata si ofera mai multa capacitate de administrare.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Budgie 10.5.2 comes with a wide range of new features and bug fixes
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1976 articole • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!