In acest articol, prezentam cele mai bune alternative Raspbian pentru dvs. de Raspberry Pi.

Pidora Aceasta versiune de Linux se bazeaza pe Fedora 18. Daca sunteti un utilizator Raspbian, veti observa diferente mari intre pidora si Raspbian. Cele mai importante contracte pe termen lung ale Pidorei sunt abilitatea de a functiona bine intr-o retea fara afisaj. Consultati aici pentru mai multe informatii despre modul headless. In timp ce majoritatea OS Raspbian va veni cu un limbaj de programare incorporat, pidora vine cu o varietate de ele.

Gentoo Linux. Aveti nevoie de un sistem de operare pe care sa il puteti optimiza pentru aproape orice sarcina. Gentoo Linux este raspunsul. Cu abilitatea de ao configura pentru a rula aproape orice aplicatie. Sistemul de operare poate functiona ca un server securizat, o statie de lucru de dezvoltare sau chiar ca o statie de jocuri. Adaptabilitatea sa il ajuta sa ruleze si ca o solutie integrata, precum si un desktop profesional. Gentoo are, de asemenea, o comunitate de ingineri si entuziasti stabiliti. Aceasta inseamna ca utilizatorii vor beneficia de o buna documentatie, de referinta si de o infrastructura placuta pentru portarea de software. Sistemul de gestionare a pachetelor Portage, in jurul caruia este construit Gentoo Linux, este ceea ce il face flexibil pe orice dispozitiv. De aceea il clasificam pe locul noua. Gentoo este o distributie buna pentru tehnologii intermediare care doresc sa invete Linux. Prin urmare, motivul pentru care este cel mai potrivit pentru Zmeura Pi.

Kali Linux. Kali Linux este construit pentru a oferi instrumente de securitate a informatiilor. Desi acest software este proiectat sa fie portabil cu medicina legala digitala. De asemenea, poate servi ca sistem de operare cu scop general. Este posibil sa rulati kali pe Zmeura. Cu toate acestea, acesta va fi potrivit pentru persoanele care doresc sa invete despre hacking-ul etic sau doresc sa dobandeasca o intelegere a criptografiei digitale.

 

OpenELEC (Open entertainment center embedded Linux) OpenELEC a fost conceput ca distributie pentru computerele personale home theatre. Sistemul de operare se bazeaza pe centrul media Kodi (XBMC). Acest software este construit pentru a consuma cu usurinta mai putin spatiu si a porni rapid din memoria flash. Sistemele de imagine openELEC gratuite sunt disponibile pentru Zmeura. Acesta ofera un software media complet cu mai multe extensii pe care puteti rula zmeura. Instalarea acestei distributii pe zmeura este usoara si rapida.

FreeBSD Pentru cei care vor sa-si transforme pi-ul de zmeura intr-un server web, FreeBSD este perfect. FreeBSD este potrivit pentru alimentarea sistemelor incorporate si a serverelor care ruleaza. administratorii de sistem se pot indragosti de interfata. Acesta este singurul software de tip Unix pe care l-am mentionat in aceasta lista. Avand in vedere puterea sa, totusi, este o distributie excelenta pentru utilizatorii de Raspberry care cauta sa ruleze dispozitivul ca server.

Rokos Daca afacerea dvs. este concentrata mai mult pe generarea de bitcoins, rokos va potrivi dvs. de nisa. Ubuntu a proiectat Rokos pentru a permite mineriilor Bitcoin sa ruleze un nod plin pe Zmeura. Considerand ca pragul de memorie de 4-8 GB nu poate suporta un blocaj complet. Ubuntu a incurajat utilizarea unei unitati USB externe spatioase.

Arch Linux Aceasta versiune a fost creata pentru a fi portata cu sisteme ARM Ca si Raspberry Pi. Principiul Arch prin auto-centrism asigura ca totul este controlat de utilizator. Distributia este, de asemenea, usor de utilizat, usor, cu o interfata simplista de utilizator frumoasa.

Snappy Ubuntu Snappy Ubuntu este disponibil numai pentru pi 2 in sus. Este un sistem de operare robust, cu mai multe caracteristici de securitate si simplitate. Acesta a fost initial conceput pentru nori, dar dovedeste ca este o experienta in utilizarea dispozitivelor incorporate. Imaginile sistemului se pot potrivi pe un card SD de 4 GB. Linutop Linutop OS se bazeaza pe distributia Xubuntu. Cele mai multe caracteristici sunt orientate spre afaceri. Versiunea de zmeura vine pre-instalata cu browser-ul de epiphana, chiosc de internet si un chiosc de afisare. Linutop este compatibil cu toate versiunile de Raspberry.

Ubuntu Mate Ubuntu vine cu un editor de text incorporat, manager de fisiere, browser, terminal de linie de comanda si un vizualizator de imagini. Interfata traditionala a interfetei cu utilizatorul este eleganta, cu atingere clasica. Acesta este usor de utilizat cu designul general Ubuntu. Comunitatea mate este dedicata. Aceasta ofera suport pentru utilizatori si un depozit actualizat frecvent. As recomanda Mate pentru incepatori, cei care au folosit Windows inainte de a se confrunta cu un mediu foarte familiar. Veti gasi toate utilitatile productive de care aveti nevoie pentru zmeura dvs. aici. Concluzie Distributiile Linux de mai sus nu sunt o prezumtie de sfarsit

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!