Solus 3, cea mai recenta versiune a sistemului de operare bazat pe Linux, ofera utilizatorilor o alternativa gratuita si moderna la sistemele de operare comerciale.

Cea mai recenta versiune a Solus vine cu imbunatatiri si upgrade-uri. - Firefox este actualizat la versiunea 55, - LibreOffice este, de asemenea, actualizat de versiunea 5.4.0.3, - Thunderbird versiunea 52.2.1 - Rhythmbox pana la versiunea 3.4.1, cu cea mai recenta versiune a extensiei Alternative Toolbar.

Budgie si GNOME Desktop livreaza impreuna cu GNOME MPV 0.12, in timp ce versiunea MATE Desktop Edition este livrata cu VLC 2.2.6. Aceasta noua versiune majora a lui Solus se bazeaza acum pe cea mai recenta ramura stabila a kernel-ului Linux, 4.12.7.

Alte imbunatatiri de baza. - Aceasta versiune ofera suport pentru pachetele software universal pentru Linux. - Solus se livreaza cu noul Budgie 10.4, precum si cu noua tema Adapta GTK + Papirus icons impreuna cu Noto Sans Font. - Panoul principal a fost, de asemenea, mutat de sus in partea de jos a afisajului. - Spatierea widget-ului a fost de asemenea modificata, facand ca panoul sa se simta mai spatios. - Budgie 10.4 acum are animatii de maximizare si de maximizare pentru aplicatii. - Alt + tab va prefera pictograma aplicatiei in locul pictogramei X11, daca este posibil. - S-a implementat, de asemenea, suportul Shift + Alt + Tab, care va permite sa mergeti inapoi in dialogul Alt + Tab.

Meniul Budgie a fost reproiectat cu inspiratie de la MATE Brisk Menu. Aplicatiile sunt grupate in categorii si ofera un mecanism de cautare predictibil si rezonabil.

In afara de mutarea panoului in partea de jos a ecranului, puteti muta acum panoul spre stanga sau spre dreapta. Panourile laterale se integreaza destul de bine cu popovere si animatii si  acum veti putea sa controlati transparenta panoului (prin intermediul noii aplicatii de setari) in trei moduri, inclusiv None (opac), Dynamic (opac cand fereastra maximizata este in spatiul de lucru sau Raven este deschisa, altfel este transparenta) si intotdeauna in cazul in care panoul este intotdeauna transparent. Panourile includ, de asemenea, un mod de andocare care va permite sa puneti un doc in orice parte a ecranului. De asemenea, dezvoltatorii pot implementa cu usurinta stilul personalizat, deoarece dock-ul suporta o clasa CSS personalizata.

Cu Solus 3, setarile au fost mutate din Raven (panoul lateral) intr-o aplicatie completa. Acest lucru imbunatateste experienta utilizatorului de a gestiona panourile, appleturile si setarile acestora.

Aceasta versiune introduce un nou applet, Night Light, care poate ajuta la reducerea luminii albastra a ecranului, facand ecranul "mai cald". Acest applet se integreaza cu Mutter 3.24.x si ofera acces rapid la pornirea / oprirea comutarii luminii de noapte. De asemenea, puteti schimba programul intre "Sunset to Sunrise" si "Manual", temperatura ecranului atunci cand este activata si accesul cu un singur clic pentru a lansa setarile de afisare

Gnome Desktop Edition a obtinut, de asemenea, o multime de imbunatatiri. GNOME  este actualizat la versiunea 3.26 cu noi teme de iconite, cum ar fi Adapta si Papirus.  Utilizatorii de tastatura vor aprecia viteza si usurinta de a cauta elemente de meniu.

MATE Desktop Edition vine, de asemenea, cu corectii generale si imbunatatiri.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!