Platforma limitata, bazata exclusiv pe browserul  Google este acum cea mai puternica si mai capabila platforma de utilizator de pe planeta. 

- Fanii Apple râd de aceasta idee, spunând ca un MacBook Pro poate rula browserul Chrome si bate toate avantajele unui Chromebook, si al instrumentele de creare a continutului, care sunt mult mai elegante, mai bine concepute

- Utilizatorii de Windows spun ca Chromebookurile sunt instrumente dragute, dar nu sunt pentru de bussines. Surface 2 este un laptop mic, spun ei, dar un calculator real.

- Dezvoltatorii de Linux accepta ca Chromebookurile sunt interesante, dar sustin ca nu pot fi utilizate pentru dezvoltarea de software.

Este timpul sa clarificam primele 10 mituri în legatura cu Chromebookurile.

Mitul 1: Chromebookurile nu ruleaza aplicatii
Viziunea initiala  a platformei Chromebook a fost un laptop si un sistem de operare capabil sa ruleze numai browserul web Chrome. Astazi, cele mai bune Chromebookuri noi pot rula aplicatii din trei sisteme de operare. Chromebookurile pot rula simultan aplicatii din Android, Linux si Windows în aceeasi sesiune.

Mitul 2: Chromebookurile nu ruleaza bine aplicatiile Android
Când am vazut pentru prima oara demonstratia Android-on-Chrome-OS de la Google I / O acum patru ani, am fost pesimist. Dar acum, când rulez aplicatii Android pe Pixelbook în fiecare zi, trebuie sa recunosc ca m-am înselat. Chromebookuri-le ruleaza foarte bine aplicatiile pentru Android si ruleaza majoritatea acestora.

Mitul 3: Chromebookurile nu ruleaza Linux
La recentul I / O Google, compania a anuntat construirea unei masini virtuale specifica sistemului de operare Chrome pentru Linux, care va porni rapid si se va integra complet. În timp ce astazi exista o serie de abordari pentru rularea diverselor arome de Linux pe un Chromebook, mâine Linux va functiona bine si se va simti nativ.

Mitul 4: Chromebookurile nu ruleaza Windows
Aplicatiile Windows sunt acceptate pe Chromebookuri prin intermediul aplicatiilor. Unul cu o buna reputatie este versiunea beta a CrossOver pentru sistemul de operare Chrome . Nu este numai gratuit, dar ofera în prezent si asistenta gratuita.

Mitul 5: Chromebookurile sunt lente
Diferitele aspecte sunt mai rapide sau mai lente pe diferite platforme si dispozitive, iar aceste diferente sunt amplificate atunci când comparati Chromebookurile cu dispozitivele macOS, Windows sau Linux.

Am subliniat mai devreme ca Chromebookurile ruleaza mai multe aplicatii decât orice sistem de operare utilizat vreodata. Totusi, cele mai multe dintre acestea ruleaza într-un fel de emulare si nu vor fi la fel de rapide ca pe platformele lor native.

Mitul 6: Chromebookurile sunt limitate
Browserul web Chrome - precum si extensiile care confera lui Chrome principalul sau avantaj fata de alte browsere - prezinta, de asemenea, o dimensiune radical subevaluata: legatura dintre date si aplicatie.

Un exemplu este o noua extensie Chrome numita Okta PassProtect , care va verifica numele de utilizator si parola. de fiecare data când va conectati la orice site web.

Un alt exemplu este o extensie Chrome numita Hunter de la o compania cu acelasi nume. Aceasta adauga un buton Chrome, care, atunci când este apasat, va arata o lista a fiecarei adrese de e-mail pe care ati folosit-o online folosind acelasi domeniu ca cel pe care îl navigati în prezent.

Mitul 7: Chromebookurile nu pot fi utilizate pentru dezvoltarea de software
Acum, Chromebookurile devin mult mai bune si mai usor de rulat pe Linux, Google promoveaza în mod explicit Chromebookurile ca platforma de dezvoltare .

Google: "Suportul pentru Linux va va permite sa creati, sa testati si sa rulati aplicatii Android si web pentru telefoane, tablete si laptopuri pe un singur Chromebook. Rulati editoare populare, codificati în limba preferata si lansati proiecte în Google Cloud cu linia de comanda. Totul functioneaza direct pe un Chromebook. "

Mitul 8: Chromebookurile nu pot fi folosite pentru editarea fotografiilor
Editorul personal foto preferat al multora a fost mult timp Google Snapseed. Experienta de a rula Snapseed pentru Android pe un touchscreen de 13 inch este mult mai buna decât pe iPhone. Alti fotografi prefera Polarr, Adobe Lightroom care ruleaza si pe Chromebook prin Android.

Mitul 9: Chromebookurile nu pot fi utilizate offline
Un numar mare de servicii de cloud importante, în special Google, cum ar fi Docs si Gmail, ofera moduri offline. Magazinul web Chrome este prevazut cu extensii gratuite care va ofera capacitati offline.
Mitul 10: Chromebookurile sunt ieftine
Un Pixelbook  cu 16 GB de memorie RAM si spatiu de stocare de 512 GB plus pen-ul, carcasa si taxele au depasit 2.000 de dolari. Da, unele Chromebookuri low-end sunt foarte ieftine. Dar noua generatie este mai puternica comparabila cu cea a unui laptop normal.

CONCLUZIE
Chromebookurile nu sunt perfecte si nu sunt pentru toata lumea. Nu sunt la fel de capabile ca PC-urile la unele sarcini, în special sarcinile intensive. Noua generatie de Chromebookuri poate rula mai multe aplicatii decât orice alta platforma din istorie. Atat.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!