Una din amenintarile la adresa confidentialitatii, este browserul dvs. În scopul de a va oferi anunturi directionate, webul este plin de tehnologie care încearca sa urmareasca fiecare site pe care îl accesati printr-o combinatie de cookie-uri si fragmente JavaScript. Aceste dispozitive de urmarire nu reprezinta doar o amenintare la adresa confidentialitatii, ci si o amenintare la adresa securitatii. Din cauza modului în care aceste retele de anunturi sunt omniprezente, atacatorii asi pot da seama cum se pot infiltra si sa serveasca cod rau intentionat.

Vestea buna este ca o serie de pluginuri de confidentialitate functioneaza bine cu Firefox sub Linux. Acestea apar ca parte a listei standard a suplimentelor aprobate si va vor ajuta sa va protejati împotriva acestor amenintari. Desi discutam aici despre pluginuri în contextul Firefox, multe dintre ele sunt disponibile si pentru alte browsere Linux. 

Privacy Badger

Privacy Badger

Ideea din spatele Privacy Badger este de a aplica unele dintre instrumentele de la diferite pluginuri cum ar fi AdBlock Plus, Ghostery si altele care inspecteaza JavaScript de la o terta parte pe o pagina. Atunci când JavaScript provine de la o retea cunoscuta de urmarire sau încearca sa instaleze un modul cookie de urmarire pe computerul dvs., Badger-ul de confidentialitate îl blocheaza.

Confidentialitate Badger sa concentrat pe asigurarea unei protectii similare fara a necesita modificari sau reglaje speciale. Pe masura ce rasfoiti pe web, acesta urmareste aceste site-uri diferite si, respectând comportamentul lor, decide daca va urmaresc. Deci, odata ce instalati Privacy Badger, cum stiti ca functioneaza? Pentru început, dupa instalarea plug-in-ului, veti vedea o noua pictograma a unui cap de badger cartoon în bara de sarcini Firefox.

HTTPS Everywhere

HTTPS Everywhere

Dispozitivele de urmarire a anunturilor sunt amenintari evidente pentru confidentialitatea dvs., dar exista si amenintari care ar putea fi mai putin evidente. O modalitate de urmarire este utilizarea traficului necriptat prin HTTP. Când vizitati un site cu HTTP, cineva care se afla între dvs. si site-ul dvs. poate capta o copie a traficului dvs. Solutia este sa va asigurati ca vizitati site-urile numai prin HTTPS.

Multe site-uri implicite sunt pe HTTP chiar daca suporta HTTPS. Din fericire, EFF salveaza din nou ziua cu pluginul HTTPS Everywhere . Pluginul HTTPS Everywhere modifica comportamentul implicit în browser, astfel încât atunci când vizitati un site, acesta încearca sa se conecteze mai întâi la HTTPS. Numai dupa o conexiune HTTPS se va întoarce la HTTP.

Puteti face clic pe pictograma S din caseta albastra din bara de activitati pentru a vedea setarile extra HTTPS. În special, puteti verifica o caseta (care este dezactivata implicit) care va va bloca tot traficul necriptat pe un site. De asemenea, puteti seta preferintele care se aplica numai anumitor site-uri.

uBlock Origin

uBlock Origin

Pluginul uBlock Origin functioneaza la fel ca AdBlock Plus. Dupa ce instalati pluginul, acesta detecteaza si blocheaza afisarea anunturilor pe site-urile pe care le vizitati. Daca dati clic pe pictograma sa, aceasta va va arata de ce este blocata pe pagina curenta si va permite sa permiteti anunturile numai temporar doar pentru pagina curenta sau pentru site-ul general. E simplu, functioneaza bine si nu necesita multa interventie.

NoScript

NoScript

NoScript este un plugin care va permite sa selectati, site-by-site, care JavaScript sa fie rulat când încarcati o pagina. În mod implicit, NoScript blocheaza toate JavaScript-urile. Când vizitati o pagina care ofera JavaScript, pictograma lui NoScript se modifica într-un cerc rosu, cu o taietura prin ea, iar când faceti clic pe pictograma, acesta va arata adresele URL pentru diferitele limbi JavaScript blocate. Apoi, puteti decide pe baza unui domeniu pe care sa îl încarcati JavaScript temporar sau permanent. 

Când utilizati NoScript, web-ul devine foarte interesant, deoarece la început, un site ar putea avea doar JavaScript de la sine pentru a le încarca. Odata ce permiteti si actualizati, este posibil sa observati un numar imens de site-uri noi de pe tot webul pe care primul JavaScript doreste acum sa le încarce. Din acest motiv, folosirea lui NoScript uneori poate fi enervanta.

Concluzie

Aceste pluginuri de confidentialitate nu va protejeaza numai confidentialitatea, ci va pot ajuta sa va protejeati împotriva site-urilor rau intentionate.

Trimite-ne o stire
 • What is your reaction?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • 100% like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Ikey Doherty ex-Solus Dev creeaza acum o distributie Linux moderna, numita ...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1557 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!