Chiar daca Linux nu este vazut pe scara larga ca o platforma de jocuri, exista o adevarata bogatie de jocuri gratuite pe care le puteti obtine daca te uiti în locurile potrivite. Acest lucru este în mare parte datorita dezvoltatorilor, cu surse deschise, care colaboreaza pentru a aduce jocuri noi în Linux.

Team Fortress 2

1. Team Fortress 2. Toata lumea credea ca Valve a fost nebun sa transforme Team Fortress dintr-un shooter online realist (ish) in stil Half Life intr-un shooter online indraznet si bouncy. Dar a functionat si incredibil de bine. Pâinea si untul echipei Fortress 2 sunt moduri clasice bazate pe echipa, cum ar fi Capture the Flag. Alegeti una dintre mai multe clase distincte, specializate fie în infractiuni, în aparare sau în sprijin, si va puteti arunca într-una din multele sale harti meticulos proiectate, vibrante.

Este unul dintre cei mai buni si mai influenti shooter-i online din toate timpurile si este complet gratuit în aceste zile.

Dota 2

2. Dota 2. Un alt titan al Valve, Dota 2 este un fenomen. Fun fact: Dota original este de fapt un mod pentru RTS clasic Warcraft III. mDeci cel face pe Dota 2 special? Este de fapt un pic mai adânc decât League of Legends în unele moduri (desi sunt sigur ca fanii LoL nu vor fi de acord). Puteti alege de la unul dintre peste 100 de eroi sa va luptati, luptând alaturi de echipa dvs. si armata de minioni pentru a împinge acele benzi si a distruge baza de alta parte a echipei. Oricare ar fi stilul tau de joc, va exista unul care sa ti se potriveasca.

Dota 2 are si câteva caracteristici interesante, cum ar fi optiunea de a-ti consuma proprii minioni în schimbul aurului si numeroasele modalitati de a-ti dezvalui si de a-ti îmbunatati caracterul. Dota 2 nu este pentru cei slabi.

Brutal Doom

3. Brutal Doom. Un proiect minutios elaborat pentru unul dintre cele mai iubite jocuri de PC din toate timpurile, Brutal Doom este o versiune îmbunatatita a lui ZDoom , portul open-source Doom, Doom 2, Final Doom si Master Levels. Dispune de animatii suplimentare, gore si arme, precum si harti reproiectate, controale modernizate si interfete utilizator.Este vicios si foarte satisfacator si, fara îndoiala, cel mai bun mod de a juca Doom în aceasta zi si vârsta.

Cei care sunt nostalgici pentru N64 ar trebui sa verifice Brutal Doom 64 , pe care remasterii si sângele sunt portul open-source al versiunii N64. (Alternativ, exista si Doom 64: Retribution, care se concentreaza pe îmbunatatiri vizuale, fara a reprograma o mare parte din jocul original.)

OpenRA

4. OpenRA (Red Alert, Tiberian Dawn, Dune 2000).  Command & Conquer a stabilit un nivel pentru jocurile de strategie în timp real, si exista unii care sustin ca nu a fost niciodata depasit. OpenRA este o versiune actualizata, up-resed si lustruita nu numai a Red Alert, ci si a Tiberian Dawn si Dune 2000, recreând cu fidelitate aceste jocuri clasice cu interfata si avantajele de utilizare pe care ne-am astepta de la un joc facut astazi. Toate jocurile sunt complet gratuite si sunt fara îndoiala cel mai bun mod de a juca aceste clasice. Si da, bineînteles ca puteti juca jocuri LAN cu prietenii dvs.

0 AD

5. 0 AD. În ciuda faptului ca înca mai este într-o etapa Alpha dupa aproape zece ani, 0 AD este unul dintre cele mai impresionante jocuri gratuite. Jucatorii iau controlul asupra uneia dintre cele douasprezece civilizatii antice si sunt însarcinati cu supravietuirea si proliferarea. Pentru a face acest lucru, trebuie sa va luptati cu alte civilizatii în timp ce va gestionati economia. Dispunând de o campanie single-player si de un multiplayer, 0 AD este perfect pentru cei care trec prin retragerile Age of Empires II.

Super TuxKart

6. Super TuxKart. S-ar putea sa fi început ca o clona Mario Kart, dar Super TuxKart a intrat pe drumul sau de-a lungul anilor. Acest kart racer are o multime de moduri de joc, oferind o multime de replayability de curse. În plus fata de grafica colorata si piese bine concepute pentru a participa la curse, unul dintre cele mai bune lucruri despre Super TuxKart este colectia sa de personaje. Mascotele din diferite proiecte cu surse deschise apar în joc. 

The Dark Mod

7. The Dark Mod. Nu lasa numele sa te pacaleasca - nu este doar un mod al unui joc existent. În schimb, este un joc autonom care sa nascut din încercarea de a reda jocul "Thief" în motorul Doom 3. În jocurile The Dark Mod jucatorii controleaza un hot agil, care trebuie sa foloseasca o varietate de instrumente si echipamente pentru a evita diverse amenintari. Software-ul este asociat cu un editor de nivel care permite utilizatorilor sa-si creeze propriile misiuni. În prezent, exista peste o suta de misiuni facute de fani, cu obiective diferite. Dark Mod a primit o atentie deosebita din partea jucatorilor si a presei, fiind chiar încoronat "Cel mai bun joc de PC-uri # 2" de PC Gamer în 2016.

Hedgewars

8. Hedgewars. În acest joc distractiv distractiv, jucatorii controleaza aricii care folosesc totulpentru a ucide maimuta si a se sterge reciproc. Actiunea pe baza de ture are loc în diverse medii distructive si prezinta o cantitate ametitoare de arme. Daunele colaterale ale armei pot schimba peisajul, restrictionând miscarea ariciilor. Din fericire, ariciul are diverse instrumente, cum ar fi frânghiile si parasutele, la dispozitia lor, pentru ai ajuta sa navigheze pe teren si sa obtina o lovitura clara a inamicului. Daca acest lucru ti se pare mult mai mult ca un alt joc de razboi bazat pe razboi, care contine animale aparent inofensive, nu te-ai însela. Hedgewars este puternic influentata de seria "Worms".

Voxelands

9. Voxelands. Voxelands este un joc de constructie în acelasi fel ca Minecraft. Plaseaza jucatorii într-o lume 3D complet distructiva, unde pot construi aproape orice îsi doresc. Voxelands se mândreste, de asemenea, cu elemente de rol, cerând jucatorilor sa-si apere structurile de elementele si dusmanii. Jocul contine un numar mare de unelte si peste 500 de tipuri diferite de blocuri pentru a ajuta la construirea lor. În timp ce unii jucatori pot experimenta unele probleme de performanta cu grevele mari, cum ar fi Minecraft, Voxelands este usor. Site-ul jocului sustine ca Voxelands poate rula pe un procesor Pentium 1 si poate fi jucat online cu o conexiune de 14,4 KB!

Xonotic

10. Xonotic. Xonotic este un joc multiplayer cu ritm rapid, construit pe o versiune puternica modificata a motorului Quake. Xonotic detine mai multe moduri de joc, inclusiv capture-the-flag si deathmatch si dispune de o serie de arme futuriste. Aprecierea gameplay-ului se refera la aspectul de viteza si mastering, facând Xonotic similar cu jocurile precum Unreal Tournament si Quake.

The Battle for Wesnoth

11. The Battle for Wesnoth. Ai fantezii luptând cu elfi, trolli, orci si dragoni? Batalia pentru Wesnoth îngaduie toate impulsurile Tolkien-esque într-un joc de strategie turn-based. Jucatorii lupta pentru dominatie intr-un taram fantastic, populat cu sprite retro colorate. În plus fata de factorii din punctele tari si punctele slabe ale unitatilor, jucatorii trebuie sa tina cont si de vreme si de tipurile de teren în timpul cautarii lor, toate acestea putând avea un efect asupra rezultatului unei batalii. Versiunea stabila a jocului include saisprezece campanii; cu toate acestea, exista numeroase campanii neoficiale sub forma de add-on-uri create de utilizatori.

OpenTTD

12. OpenTTD. Un remake al lui 1995, "Transport Tycoon Deluxe", OpenTTD , are rolul de a gestiona un sistem de tranzit metropolitan major. Scopul jocului este de a construi o retea de transport folosind o varietate de vehicule, cum ar fi trenuri, barci, avioane si camioane. În plus, jucatorii câstiga bani pentru livrarile reusite. Banii pot fi apoi utilizati pentru a construi o infrastructura mai eficienta. OpenTTD accepta jocuri multiplayer de pâna la 255 de persoane împartite între cincisprezece companii de transport diferite, toate în concurenta directa unul cu celalalt. Jocul suporta, de asemenea, o baza larga si activa de utilizatori, rezultând o varietate larga de moduri disponibile.

Secret Maryo Chronicles

13. Secret Maryo Chronicles. Nu este nici un "secret" în ceea ce priveste jocul clasic Secret Maryo Chronicles, care se inspira din el. Secret Maryo Chronicles a fost sustinut de multi ca o platforma solida încarcata de puzzle-uri provocatoare. 

AstroMenace

14. AstroMenace. AstroMenace este un shooter în stil arcade care testeaza cu adevarat o coordonare a jucatorului ochii/mâini. Jucatorii vor trebui sa navigheze la granita spatiului, în timp ce vor respinge hoardele de nave spatiale inamice. Unitatile de inamici se bucura de atacuri unice si de fortele de foc puternice. Îmbunatatirile de armament si nave devin disponibile pe parcursul jocului si veti avea nevoie de ele pentru a reusi în misiunea dvs.

Care sunt jocurile tala preferate gratuite pentru a le juca pe Linux? Spuneti-ne în comentarii!

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  MightLinux The Appropriate Operating System For Your Needs? The Pros Of Ope...
@Gamer          gnulinux.ro
@Gamer
Un joc video este un joc electronic în care se interactioneaza cu o interfata grafica pentru a genera raspuns vizual pe un ecran
210 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!