Aceste instrumente elimina anunturile, grafica si publicitatea online, pentru a va oferi o experienta curata si concentrata de lectura. Problema cu citirea într-o fereastra a browserului este ca este plina de distrageri. Elemente precum instrumentele de navigare, anteturile si subsolurile, anunturile, casetele de linkuri si multe altele pot sa încetineasca citirea dvs. si sa provoace frustrare.

Sa aruncam o privire asupra a patru instrumente open source care te pot scapa de aceste distragere a atentiei.

Wallabag

Wallabag, este o alternativa open source la aplicatii precum Instapaper si Pocket . Este o aplicatie web care elimina cruftul de pe paginile web, lasând textul clar. De asemenea, puteti adauga adnotari la un articol; trimiteti-l prin e-mail, prin Twitter sau printr-o legatura publica; si exportati-l în mai multe formate, inclusiv EPUB, text simplu si PDF. Puteti, de asemenea, sa etichetati articole pentru a le organiza si a le utiliza pentru a schimba aspectul aplicatiei.

Wallabag este în primul rând o aplicatie self-hosted, dar nu va faceti griji daca nu aveti un server pe care sa îl rulati. Daca sunteti dispus sa platiti € 9 (în jur de $ 11 USD în momentul în care am scris acest articol) pentru un an, puteti obtine un abonament la versiunea gazduita de Wallabag .

Firefox Reader View

Firefox Reader View. Folosesti Firefox? Daca da, puteti profita de un instrument încorporat care elimina distragerile de la ceea ce cititi online. Acest instrument se numeste Firefox Reader View. Pentru al utiliza, pur si simplu mergeti pe o pagina web si faceti clic pe pictograma de afisare a Toggle Reader din bara de adrese sau apasati CTRL + ALT + R. Firefox transforma o pagina web aglomerata într-o singura coloana usor de citit.

Puteti face clic pe pictograma Control de tip pe bara laterala pentru a schimba fontul (între serif si sans-serif), dimensiunea fontului respectiv si latimea coloanei în care apare textul. De asemenea, puteti modifica spatiul dintre linii si puteti schimba culoarea de fundal de la negru pe alb la alb pe negru sau pe ton de sepia.

McReadability

McReadability

Desi nu mai este dezvoltat (si dezvoltatorul sugereaza ca utilizati Firefox Reader View), poate doriti sa încercati McReadability . Este un bookmarklet bazat pe serviciul de lizibilitate, lamentat. Faceti clic pe marcator si reformateaza pagina ca o serie de coloane scurte. Puteti personaliza setul de carte pentru a schimba stilul coloanei, latimea coloanelor si marimea fontului. Pe partea inferioara, deoarece nu mai este activa, nu toate paginile web arata frumos cu McReadability.

Text mode browser Vivaldi

Text-mode browsers

Cea mai eficienta modalitate de a scapa de distragerea atentiei pe o pagina web cu text simplu. Si cel mai eficient mod de a face acest lucru este  sa utilizati un browser web în modul text. Vorbesc despre browsere ca venerabilul Lynx . Avantajele utilizarii unui mod text sunt evidente. Browserul utilizeaza resurse de sistem minime, paginile se încarca mai repede. Nu are nevoie de aplicatii web, pluginuri de browser sau ceva de genul asta.

Aveti un instrument favorit open source pentru lectura online? 

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  aspell — spelling with foreign dictionaries
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2469 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!