Meniu

Microsoft va redenumi Virtual File System Git pentru a elimina conflictul cu GNOME

Una dintre stirile surprinzatoare ale anului trecut a fost anuntul Microsoft care avea de gand sa utilizeze sistemul de control al versiunii Git pentru Windows . Microsoft a trebuit sa modifice Git ca sa se ocupe de   dezvoltarea Windows integrat in clientul standard de Git.

Microsoft a vrut sa se mute la Git din cauza caracteristicilor GIT, ramificare si popularitatea sa in randul dezvoltatorilor. Dar tranzitia s-a confruntat cu trei probleme. 

- Git nu a fost proiectat pentru un numar mare de dezvoltatori - mai mult de 3.000  in mod activ. 

- Git nu a fost proiectat pentru o baza de cod care a fost atat de mare, fie in ceea ce priveste numarul de fisiere si istoricul versiunilor pentru fiecare fisier, sau in termeni de marime pura, ajungand la mai mult de 300GB. Atunci cand se utilizeaza standardul Git, lucrul cu magazia sursa a fost inacceptabil de lent. operatiuni comune (cum ar fi verificarea fisierelor care au fost modificate) ar dura mai multe minute.

Solutia companiei a fost de a dezvolta Git Virtual File System (GVFS). Cu GVFS, o replica locala a unui depozit Git (este virtualizate astfel incat sa contina metadate si numai fisierele de cod sursa care au fost preluate in mod explicit). Microsoft a modificat Git sa se ocupe de acest sistem de fisiere virtuale. Clientul a fost modificat , astfel incat acesta nu a incercat inutil sa acceseze fisierele care nu erau disponibile la nivel local si a fost adaugat un nou protocol de transfer pentru preluarea selectiva fisiere individuale dintr - un depozit de la distanta.

Interesul si implicarea GitHub este motivata de dorinta companiei de a raspunde nevoilor clientilor enterprise.  GitHub hosting nu are nevoie de activitatea de scalare Microsoft - daca cineva foloseste standardul Git, astazi, atunci standardul Git trebuie sa fie suficient de bun pentru procesul lor de dezvoltare. Dar, pe de, partea de bussines, situatia poate fi un pic diferita. Anumite industrii au arhive mari, care pun probleme cu Git. Imbunatatirile de scalare pe care Microsoft le-a facut la Git sunt utile pentru acest tip de depozit, de asemenea.

Dupa cum  sugera numele, GVFS necesita un driver de sistem de fisiere pentru a lucra. Windows a lucrat cu echipa de inginerie pentru a adauga caracteristici pentru a face acest lucru eficient. 

Microsoft a infuriat o comunitatea Linux care a folosea deja acronimul GVFS - pentru ei, reprezinta GNOME Virtual File System, de ani de zile.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign