Gamingul a fost în mod traditional unul dintre punctele slabe ale Linux. Acest lucru s-a schimbat oarecum în ultimii ani, datorita Steam, GOG, si altor eforturi pentru a aduce jocuri comerciale pentru sisteme de operare multiple, dar aceste jocuri nu sunt de multe ori Open Source. 

Poate cineva care foloseste numai software-ul gratuit si open source sa gaseasca jocuri care sunt suficient  lustruite pentru o experienta de joc solida, fara a compromite idealurile lor open source? Absolut. 

Exista o multime de jocuri open source, în multe genuri, care sunt distractive si pot fi instalate din depozitele de cele mai importante distributii Linux. Chiar daca un anumit joc nu este ambalat pentru o anumita distributie, este de obicei usor pentru s-a descarci jocul de pe site-ul proiectului, si sa te joaci.

Acest articol se uita prin cateva jocuri de puzzle. 

Atomix

Atomix

Atomix este o clona a Atomix, joc de puzzle lansat în 1990 pentru Amiga, Commodore 64, MS-DOS, si alte platforme. Scopul Atomix este de a construi molecule atomice prin conectarea atomilor. Atomi individuali pot fi mutati în sus, în jos, la stânga sau la dreapta si va mentine în miscare în aceasta directie , pâna când atomul loveste un obstacol , fie-pereti nivelul sau de un alt atom. Primul nivel are o molecula de apa simpla, care este alcatuit din doi atomi de hidrogen si un atom de oxigen, dar mai târziu niveluri sunt dotate cu molecule mai complexe.

Pentru a instala Atomix, executati urmatoarea comanda:

Pe Fedoradnf install atomix
Pe Debian / Ubuntuapt install atomix

 

Fish Fillets - Next Generation

Fish Fillets - Next Generation

Fish Fillets - Next Generation este un port Linux, care a fost lansat în 1998 pentru Windows, iar codul sursa a fost lansat sub GPL în 2004. Jocul implica doi pesti ce încearca sa scape din diferite niveluri prin mutarea obiectelor din drumul lor. Cei doi pesti au atribute diferite, astfel încât jucatorul are sa aleaga pestele potrivit pentru fiecare sarcina. Pestii mai mari  pot muta obiecte mai grele, dar este mai mare, ceea ce înseamna ca nu se poate încadra în lacuri mai mici. Pestii mai mici se pot potrivi în aceste lacuri mai mici, dar nu pot muta obiecte mai grele. Ambi peste vor fi zdrobiti în cazul în care un obiect este lasat sa cada pe ei de mai sus, astfel încât jucatorul trebuie sa fie atent atunci când deplaseaza bucati.

Pentru a instala Fish Fillets, executati urmatoarea comanda:

Pe Fedoradnf install fillets-ng
Pe Debian / Ubuntuapt install fillets-ng

 

Frozen Bubble

Frozen Bubble

Frozen Bubble este un joc de puzzle stil arcade , care implica aruncarea bulelor din partea de jos a ecranului spre o colectie de bule în partea de sus a ecranului. Daca trei bule de aceeasi culoare coicid, acestea sunt eliminate de pe ecran. În modul de puzzle, designul nivelelor este fix, iar jucatorul trebuie pur si simplu s-a elimine bulele de pe suprafata de joc înainte linie din partea de jos a ecranului. Frozen Bubble este unul dintre cele mai iconice jocuri open source.

Pentru a instala Bubble Frozen, executati urmatoarea comanda:

Pe Fedoradnf install frozen-bubble
Pe Debian / Ubuntuapt install frozen-bubble


Hex-a-hop

Hex-a-hop

Hex-a-hop este un  joc de puzzle cu dale hexagoane, în care jucatorul trebuie sa elimine toate piesele verzi de pe nivel. Dale sunt îndepartate prin mutarea peste ele. Deoarece dalele dispar dupa ce sunt mutate, este imperios necesar de a planifica calea optima prin nivel pentru a elimina toate piesele fara a te bloca. Cu toate acestea, exista o caracteristica Undo în cazul în care jucatorul foloseste o cale gresita.

Pentru a instala Hex-un-hop, executati urmatoarea comanda:

Pe Fedoradnf install hex-a-hop
Pe Debian / Ubuntuapt install hex-a-hop

 

Pingus

Pingus

Pingus este o sursa de clonare deschisa de Lemmings. Nu este o clona exacta, dar jocul este foarte asemanator. Creaturi mici (Lemmings în Lemmings, pinguini din Pingus) intra in nivel si începe mersul pe jos în linie dreapta. Jucatorul trebuie sa foloseasca abilitatile speciale pentru a face în asa fel încât creaturile sa ajunga la  iesire fara a fi prins sau sa cada de pe stânca. Aceste abilitati includ saparea sau construirea unui pod. În cazul în care un numar suficient de creaturi gasesc iesirea, nivelul este rezolvat cu succes, iar jucatorul poate avansa la nivelul urmator. Pingus adauga câteva caracteristici suplimentare la caracteristicile standard Lemmings, inclusiv o harta a lumii si câteva abilitati care nu se gasesc în jocul original. Fanii jocului clasic Lemmings ar trebui sa se simta ca acasa în aceasta varianta open source.

Pentru a instala Pingus, executati urmatoarea comanda:

Pe Fedoradnf install pingus
Pe Debian / Ubuntuapt install pingus

Am pierdut unul dintre jocurile tale preferate puzzle open source? Adauga-l în comentariile de mai jos.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
@Gamer          gnulinux.ro
@Gamer
Un joc video este un joc electronic în care se interactioneaza cu o interfata grafica pentru a genera raspuns vizual pe un ecran
214 articole
In context • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!