Criptomoneda cunoscuta sub numele de cryptojacking, continua sa câstige teren, cu 98,8% din variante comune Linux/Downloader malware în primul trimestru al anului 2018 conceput pentru a oferi un  miner criptomoneda bazat pe Linux.

Aceasta este o constatare a ultimului raport de securitate pe Internet de la WatchGuard Technologies , subliniind în continuare ca programele daunatoare cripto-minerit devine o tactica de top în rândul infractorilor cibernetici..

Rezultatele se bazeaza pe aproape 40.000 de aoarate WatchGuard UTM la nivel mondial, care au blocat mai mult de 23 de milioane de variante de malware - o medie de 628 per dispozitiv - si mai mult de 10 de milioane de atacuri de retea (278 per dispozitiv) în primul trimestru al anului 2018.

„Echipa noastra Threat Lab a descoperit mai multe indicii care sugereaza, ca cripto-mineri  rau intentionati au devenit un pilon principal în arsenalele criminalilor cibernetici si vor continua sa creasca ...“, a spus Corey Nachreiner, director de tehnologie la WatchGuard Technologies.

„ În timp ce solicitarea rascumpararilor si alte amenintari avansate sunt în continuare o preocupare majora, aceste noi atacuri cripto-miner ilustreaza faptul ca în mod constant se adapteaza tactica lor de a gasi noi modalitati de a profita de victimele lor.“

WatchGuard UTM blocheaza programele malware prin combinarea tehnicilor de detectare pe baza de semnatura mostenire cu  detectare pro - activa de comportament.

Raportul a constatat ca, pentru prima data, regiunea Asia-Pacific (APAC) a reprezentat cel mai mare volum de malware.  Marea majoritate a acestor atacuri de malware sunt bazate pe Windows si 98% au avut ca scop India si Singapore.

Mimikatz este un instrument pentru a obtine datele de conectare ale tuturor utilizatorilor de Windows în plaintext, inclusiv al administratorii locali si utilizatorilor de domeniu, este utilizat pe scara larga în SUA.

Raportul a declarat ca utilizarea Mimikatz reaparut pe lista WatchGuard - top 10 malware-ului, dupa mai multe trimestre de absenta, cu doua treimi din detectii în Statele Unite, în timp ce mai putin de 0,1% din detectii au fost în APAC, eventual, din cauza complexitatii dublu byte de caractere în tari cum ar fi Japonia, care folosesc un limbaj bazat pe simboluri pentru parole.

Troianul Ramnit, de asemenea , a reaparut pentru prima data de la o scurta aparitie în 2016, raportul a spus, ca 98,9% din detectii Ramnit WatchGuard în primul trimestru al anului fiind din Italia, indicând o campanie de atac directionat.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  COVID-19 vaccination certificate, added to KDE Itinerary
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2469 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!