Meniu

Mir - server grafic, rapid, usor si sigur pentru IOT

Linux este una dintre cele mai populare alegeri OS pentru producatorii si furnizorii de solutii pentru utilizarea în dispozitive IO cu câteva optiuni disponibile pentru mediile grafice. De la software-ul personalizat pentru vehicule, prin acces direct frame buffer-ului cu toolkit-uri, cum ar fi QT, într-un server X windowing. 

Open source server X windowing este o alegere populara, dar, fiind vechi de peste 30 de ani, are unele neajunsuri. Acesta a fost bine documentat faptul ca proiectarea de ferestre X, desi revolutionar la momentul respectiv, are unele riscuri de securitate în special în jurul valorii de izolare si de aplicare escaladarea privilegiu care a condus la eforturile de a le înlocui prin reproiectarea serverul grafic de la zero Un astfel de efort este Mir .

Mir este o implementare la nivel de sistem a unui server grafic, care este rapid, usor si sigur. Mediul grafic Mir functioneaza pe diferite platforme si modele de drivere si este usor de integrat în mai multe solutii IO. A fost primul conceput în urma cu peste 6 ani, ca parte a unei initiative a Canonical de a unifica mediul grafic pe toate dispozitivele, inclusiv desktop-ul, TV, si pe dispozitivele mobile si continua sa fie dezvoltate cu noi caracteristici si standarde moderne, cum ar fi protocolul Wayland. Memoria si utilizarea spatiului pe disc este mult mai mica decât alte solutii, si asta face Mir o alegere excelenta pentru IO.

De multe ori, mediile de front-end de astazi folosesc tehnologii web pentru a oferi o interfata de utilizator interactiv în caracteristici. Acest lucru înseamna ca sprijinirea unui mediu de browser este extrem de important pentru un server de afisare. Din fericire, Mir se ocupa de acest lucru incredibil de bine. Acesta are suport complet pentru mediul WebKit, care este folosit de Safari de la Apple si multe altele si este capabil sa redea pagini la fel ca browserele moderne. Mir sustine, de asemenea, Electron, care devine din ce în ce mai populare pentru dezvoltatorii de aplicatii si este folosit de proiecte, cum ar fi Skype, Slack, si WhatsApp.

Pentru un mediu complet , IO are nevoie si de un sistem de operare - Ubuntu si este una dintre cele mai populare alegeri de azi. Fie ca este Ubuntu Core, clasic sau un server, Mir este disponibil pentru a oferi suportul grafic necesar. Ceea ce vedem în lumea IO este o utilizare tot mai mare de Ubuntu Core si Mir mai ales în combinatie cu miR-chiosc cel mai simplu mod de a avea un mediu web complet prezentat pe Linux. 

Folosind Ubuntu Core, Mir, un display LCD mic, senzori de temperatura cu costuri reduse si un Rasberry Pi 3, este posibila crearea unei solutii de monitorizare 24/7 high-tech pentru a ajuta la controlul mediul în care sunt culturi.

Daca sunteti în cautarea pentru o solutie moderna, sigura si pentru internetul obiectelor dvs. în caracteristici grafice are nevoie , atunci Mir ofera una dintre cele mai simple moduri de a ajunge acolo rapid. Pentru mai multe informatii cuprivire la Mir pe  site - ul web .

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign