Meniu

Xen 4.11 imbunatateste virtualizarea serverelor cu PVH

Proiectul open source Xen , care este gazduit de Linux Foundation, are prima sa lansare majora din 2018 pe 10 iulie. Eliberarea vine dupa luni de dezvoltare, si urmeaza versiunii 4.10 , care a devenit disponibil la sfârsitul anului 2017. Xen 4.10 a inclus un sprijin initial pentru PVH (paravirtualizare hardware), care a fost extins si mai mult în  actualizare 4.11.

„Cele mai recente caracteristici în aceasta versiune în jurul valorii de functionalitate aduce o mai buna securitate PVH, performanta si management la hypervisor,“ Lars Kurth, presedinte al Proiectului Consiliului Consultativ Xen, a scris într-o declaratie.

Este un efort PVH de a reuni  paravirtualizarea (PV) cu hardware-ul Virtual Machine (HVM) abordari bazate pe virtualizare. Modul PV virtualizeaza unele elemente ale unui sistem de hardware, inclusiv interfetele de disc si de retea. HVM merge o directie diferita si ofera o forma limitata de emulare hardware, pentru a permite accesul virtualizat la interfete hardware sistem.

„O multime de alegerile pe proiect Xen  realizat la proiectarea unei interfete PV au fost realizate înainte de extensii HVM au fost disponibile“ , proiectul Xen explica într - un wiki, pe intelegerea diferitelor forme de virtualizare. „Aproape toate hardware - ul are acum extensii HVM disponibile, si aproape toate includ , de asemenea , asistata de hardware de virtualizare pagetable.“

Xen  ruleaza PVH în modul nucleu PV, cu beneficiul HVM la virtualizare si pagetables de memorie. În Xen 4.11, a fost adaugat suport pentru previzualizare Dom0 PVH. Dom0 este initial primul domeniu privilegiat, care începe o masina virtuala Xen.

„Rularea unui Dom0 elimina aproximativ1 milion de linii de cod QEMU din baza de calcul Xen proiectului Shrinking suprafata de atac a sistemelor bazate pe Xen Project“, proiectul a declarat într-un comunicat de presa.

Xen 4.11 permite acum oaspetii virtuali PV existenti pentru a rula în interiorul unui mod de hypervisor precum PVH. 

Xen 4.11 include capabilitati care ajuta la protejarea în continuare asupra atacurilor Spectre.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign