Dupa aproape 30 de ani de supravegherea a dezvoltarii limbii cele mai populare din lume, Python, fondatorul si „Benevolent Dictator For Life" (BDFL), Guido van Rossum, a decis ca ar dori sa se elimine complet din procesul de decizie.

Guido van Rossum

Van Rossum nu paraseste Python în întregime. El a spus, „Voi fi înca acolo pentru un timp ca un dev de baza obisnuita, iar eu voi fi în continuare la dispozitia mentor oameni -. , Eventual , mai multe disponibile“. Deci, „eu sunt, practic, imi ofer o vacanta permanenta de a fi BDFL, iar voi toti vor fi pe cont propriu. " „Nu mai vreau sa trebuieasca sa lupt atât de greu pentru PEP (Python Enhancement) si sa constat ca atât de multi oameni dispretuiesc (sic) deciziile mele.“

Ce înseamna asta pentru viitorul Python? Buna intrebare. Van Rossum a spus ca „nu va numi un succesor.“

Van Rossum crede ca vor fi probleme ce ar putea duce la un conflict. El a reamintit dezvoltatorilor ca Python are un cod comunitar de conduita (CoC) , si, a adaugat el, „daca nu va place acest document singura optiune ar putea fi de a parasi acest grup în mod voluntar. Poate ca exista probleme de a decide ca atunci când cineva ar trebui sa fie dat afara (acest lucru ar putea fi interzicerea oamenilor din python-dev sau python-ideas, de asemenea acoperite de CoC).“ „Voi fi înca aici, dar eu încerc sa te las toate cifra ceva pentru voi. Sunt obosit, si au nevoie de o pauza foarte lunga.“

Dezvoltatorii însisi par sa spere ca van Rossum va veni înapoi. Acestea se refera la „o pauza“ sau „o odihna.“ Între timp, exista discutii în cautarea altor proiecte open-source pentru un nou model de guvernare sau crearea unui triumvirat pentru a gestiona Python.

Van Rossum a creat Python ca interpret pentru noul limbaj de scripting, simplu de citit Unix/C. El „ a ales Python ca un titlu de lucru pentru proiect, fiind într - o stare de spirit usor ireverentioasa (si un mare fan al Flying Circus Monty Python).“ A devenit rapid foarte popular. Nu mult timp dupa ce a fost eliberat, a devenit parte a celebrului Linux, Apache, MySQL, Perl, Python, si PHP (LAMP) , care domina dezvoltare web în ziua de azi.

Sa speram ca, Python va continua sa fie un limbaj puternic si popular fara ca proiectul se confrunte cu prima criza de conducere fundamentala.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Ruleaza, dintr-un click, Windows 1.01 sau 98, Linux 3.18 sau 2.6, Kolibri O...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1598 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!