Multiple instalari Perl pe sistemul dumneavoastra se pot realiza cu Perlbrew. Diferite versiuni ale Perl sunt ... diferite. Aplicatia A poate depinde de comportamentul depreciat într-o versiune mai noua, în timp ce Aplicatie B are nevoie de noi caracteristici care nu au fost disponibile in trecut. Daca aveti mai multe versiuni de Perl instalate, fiecare script poate utiliza versiunea pe care le potriveste cel mai bine. Acest lucru, de asemenea, vine la îndemâna, daca sunteti un dezvoltator si va puteti testa aplicatia în mai multe versiuni de Perl, astfel încât, indiferent de utilizatorii, sa stii ca functioneaza.

Alt beneficiu este ca Perlbrew instaleaza în directorul home al utilizatorului. Asta înseamna ca fiecare utilizator poate gestiona versiunile lor Perl (si pachetele CPAN asociate), fara a fi nevoie sa implice administratorii de sistem. Self-service înseamna instalare mai rapida pentru utilizatori .

Primul pas este de a instala Perlbrew pe sistemul dumneavoastra. Multe distributii Linux il au în pachetul repo deja. Puteti instala , de asemenea, App::perlbrew modulul de la CPAN cu cpan App::perlbrew. Sau puteti descarca si rula script - ul de instalare la install de la perlbrew.pl .

Pentru a începe utilizarea Perlbrew, executati perlbrew init.

Instalati o noua versiune Perl. Sa presupunem ca doriti sa încercati ultima versiune de dezvoltare (5.27.11 ca din acest scris). În primul rând, trebuie sa instalati pachetul:

perlbrew install 5.27.11

Acum, ca ati instalat o noua versiune, îl puteti folosi:

perlbrew use 5.27.11

Sau puteti face implicit versiunea Perl pentru contul dvs. (presupunând ca ati configurat profilul conform instructiunilor de iesire a perlbrew init):

perlbrew switch 5.27.11

Puteti rula o singura comanda la o versiune specifica de Perl, de asemenea:

perlberew exec 5.27.11 myscript.pl

Sau aveti posibilitatea sa executati o comanda pentru toate versiunilor instalate. Acest lucru este deosebit de util daca doriti sa executati teste pentru o varietate de versiuni. În acest caz, specificati Perl ca versiune:

perlbrew exec perl myscript.pl

Daca doriti sa instalati module CPAN, pachetul  cpan este o interfata usor de utilizat , care functioneaza bine cu Perlbrew.

perlbrew install-cpamn

Puteti instala apoi module CPAN cu comanda cpanm:

cpanm CGI::simple

Acest articol se refera la utilizarea Perlbrew de baza. Exista mai multe caracteristici si optiuni disponibile. Uita - te la  App :: documentatia perlbrew .

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Linuxfx 11.1 - WxDesktop 11.0.3, more modern hardware support, android sup...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2636 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!