Nitrux folosestese ramura de dezvoltare a Ubuntu ca baza, folosind doar sistemul core si construind lent pentru a sigura o experienta curata a utilizatorului. Nitrux este o distributie potrivita pentru novici, precum si pentru utilizatorul cu experienta.

Nitrux foloseste mediul de lucru KDE Plasma si aplicatiile KDE, de asemenea foloseste si propriul mediul de lucru Nomad Desktop care adauga o altfel de experienta.

Ce este nou în Nitrux 1.0.14?

- Zona de notificari este înlocuita cu modulul construit special pentru Nomad Desktop.

- Pentru a avea acces usor la setarile notificarilor, zona de notificari (system tray) are o zona speciala pentru centrul de notificari.

- Acces rapid la retele pentru o editare rapida.

- S-a combina comenzile de volum si a controalelor media pentru o operare mai simpla.

Nitrux este un sistem complet de operare care vine cu aplicatiile si serviciile esentiale pentru utilizarea zilnica: aplicatii de birou, aplicatie pentru documente PDF, editor de imagini, playere audio si video etc. Nitrux mai include o selectie de aplicatii alese cu grija pentru a obtine cele mai bune performante atunci când folosesti calculatorul.

- Managerul de fisiere Dolphin.

- Editorul de text Kate.

- Managerul de arhive Ark.

- Emulatorul de terminal Konsole.

- Navigatorul Chromium.

- Aplicatia de muzica Babe.

- Aplicatia video VLC.

- Site de birou ONLYOFFICE.

Centrul de aplicatii Nomad

Nomad Software Center este o aplicatie gratuita care ofera utilizatorilor o modalitate moderna si simpla de a gestiona programele instalate în sistemul de operare. Acesta a fost special construit pentru a rula pe un mediu Qt. Proiectat de la zero pentru a fi folosit cât mai usor de utilizatori, precum si de a fi usor integrat în distributii. Functiile sale îti permit sa cauti, sa instalezi si gestionezi programele AppImages.

Securizarea sistemului

Nomad Firewall este un instrument de securitate care utilizeaza setul de unelte Qt. Se poate utiliza modulul „wizard” pentru a crea firewall-ul de baza. Exista posibilitatea sa se deschida sau sa se închida un anumit port, sau sa se monitorizeze serviciile. Nomad Firewall este o aplicatie cu licenta libera care are o interfata grafica pentru ufw/iptables care permite utilizatorilor sa gestioneze sistemul de filtrare.

Printre caracteristicile cheie se numara posibilitatea de a utiliza profile, de a activa rapid sau de a dezactiva paravanul de protectie, de a stabili cu usurinta regulile de intrare si de iesire, de a vedea ce aplicatii asculta pe porturi, precum si de a adauga sau elimina fara efort reguli.

Sub capota aplicatia este scris în întregime în limbajul de programare C++. Cu toate acestea, interfata grafica este scrisa folosind setul de instrumente QML GUI.

 

Cititi mai multe stiri/noutati despre Nitrux aici ...

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  EasyOS 2.5 has been released
OlderGNU          gnulinux.ro
OlderGNU
Continut din vechiul website
77 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!