Meniu

Campania #SaveYourInternet - Articolului 13 trebuie anulat!

Majoritatea deputatilor europeni au votat împotriva mandatului de negociere al comisiei JURI. 318 deputati europeni au decis sa respinga raportul întocmit de Axel Voss (PPE, Germania) la #Salvati Internetul! Cu toate acestea, lupta continua si avem nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca niciodata. Toti cei 751 de deputati europeni vor avea acum sansa de a examina aceasta reforma a drepturilor de autor si de a modifica amendamentele pâna la data de 5 septembrie, dupa care raportul initial al JURI si aceste amendamente vor fi supuse la vot în sesiunea Plenara a Parlamentului European din 12 septembrie.

Stimati membri ai Parlamentului European,

Am aflat de propunerea din Articolul 13 privind Directiva pentru Drepturile de Autor si dupa ce am citit-o, am simtit nevoia sa va împartasesc îngrijorarile mele cu privire la amenintarea creata asupra Internetului deschis, un spatiu pentru crearea, partajarea si descoperirea de informatii cu ceilalti.

Libertatea noastra este amenintata de limbajul periculos si neclar al Articolului 13 din Directiva privind drepturile de autor, atât în versiunea propusa de Comisia Europeana, cât si în raportul adoptat de Comisia JURI.

Sub umbrela presupusului obiectiv de protejare a creatorilor, aceasta propunere poate duce la impunerea unor algoritmi care sa decida ce parti în format text, audio, video, imagini partajate sau meme-uri vor fi permise online. Aceasta este o forma de cenzura si este putin probabil ca masurile de protectie foarte limitate sa previna abuzurile. Nu ar trebui sa fie ignorate nici opiniile sustinute de creatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee, de expertii din mediul academic, Wikimedia, si grupul privind drepturile omului, printre multe altele.

Prin urmare, va rugam sa adoptati singura abordare rationala posibila si sa eliminati propunerile periculoase de implementare a filtrelor de încarcare (upload). Acesta este singura modalitate de aparare a drepturilor fundamentale ale cetatenilor si interesele creatorilor.

Articolul 13 este rau pentru Internetul în ansamblu: Peste 70 de pionieri si experti în Internet s-au reunit în spatele lui Sir Tim Berners-Lee pentru a-i adresa o scrisoare deschisa, pe data de 12 iunie 2018 în Parlamentul European, în care va îndeamna sa votati pentru stergerea Articolului 13, de dragul viitorului Internetului, deoarece „ar impune platformelor de Internet sa încorporeze o infrastructura automatizata de monitorizare si cenzurare adânca în retelele lor”.


Articolul 13 este rau pentru drepturile fundamentale ale cetatenilor UE: Peste 50 de ONG-uri care reprezinta drepturile omului si libertatea mass-mediei au adresat Parlamentului European o scrisoare deschisa pe 16 octombrie 2017, prin care va solicita sa stergeti Articolul 13, deoarece „ar încalca libertatea de exprimare din (...) Carta Drepturilor Fundamentale” si „ar provoca o asemenea incertitudine juridica încât serviciile online nu vor avea alta optiune decât sa monitorizeze, sa filtreze si sa blocheze comunicatiile cetatenilor UE”.


Articolul 13 ameninta securitatea juridica în UE: Cadrele didactice din cele 25 de Centre de Cercetare de Proprietate Intelectuala din Europa au publicat Declaratia de la 29 iunie 2018, intitulata „Directiva privind drepturile de autor: Dezinformarea si Ancheta Independenta”. Aceasta urmeaza unei scrisori deschise din 26 aprilie 2018, subliniind ca exista consens stiintific asupra faptului ca articolul 13 "ameninta participarea utilizatorilor la beneficiile Directivei privind Comertul Electronic (2000/31 / CE)".


Articolul 13 va fi rau pentru economia europeana: editorii media inovatori europeni si-au exprimat îngrijorarile în legatura cu Articolul 13, care considera ca „aceste reguli sunt vesti proaste pentru editorii care se bazeaza pe un internet deschis si competitiv pentru a genera, crea si difuza povestiri cititorilor”. Aliatii pentru Start-up-uri, o organizatie care reprezinta start-up-urile din Europa, explica faptul ca „tehnologia de filtrare sugerata va ridica costurile lansarii unui start-up în Europa si va alunga talentul departe”.
Parlamentul trebuie sa promoveze o abordare echilibrata si bazata pe dovezi, privind aplicarea drepturilor de autor si sa nu cada în capcana asa-numitelor „solutii facile” în detrimentul drepturilor noastre fundamentale.

Detalii aici..

Source: saveyourinternet.eu

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign