Atari va lansa in curand o consola de jocuri "Ataribox" de 250 USD care ruleaza un  Linux personalizabil pe un procesor AMD cu Radeon si ofera functii de media player.

Revenirea lui Atari la consola de jocuri de noroc dupa o absenta de 20 de ani a fost confirmata de companie in iunie, iar primele imagini au aparut in iulie. Acum, Atari a anuntat ca consola - numita Ataribox - va debuta in aceasta toamna pe Indiegogo pentru 249 dolari - 299 dolari, cu livrari in primavara 2018. Atari a aratat ca Ataribox va rula Linux pe un procesor personalizat AMD, cu tehnologia Radeon Graphics.

Designul unghiular, cu nervuri, cu panouri optionale din lemn pentru un look retro, are o influenta Atari 2600, fiind inca un design modern ", spune Atari. Cutia integreaza un port HDMI, patru porturi USB si un slot SD.

Titlurile jocurilor vor include o combinatie de vechi si noi. "Vor fi  jocuri retro clasice Atari pre-incarcate, si titluri curente dintr-o gama de studiouri", a spus Atari. Dispozitivul va oferi, de asemenea, functii generale pentru playerul media, inclusiv "o experienta completa de PC pentru televizor, care va ofera streaming, aplicatii, socializare, navigare, muzica si multe altele", spune compania.

Stack-ul Linux va avea o interfata personalizata si usor de utilizat ", spune Atari. "Majoritatea dispozitivelor TV au inchis sistemele si magazinele de continut. Linux ne permite sa fim mai deschisi; puteti accesa si personaliza sistemul de operare si puteti accesa jocuri pe care le-ati achizitionat de la alte platforme de continut (daca sunt compatibile cu OS si HW). " Aceasta afirmatie sugereaza ca dispozitivul va putea sa ruleze alte jocuri Linux. Multe jocuri retro sunt disponibile pe platformele Raspberry Pi si alte platforme Linux. Nu este clar daca Ataribox ar putea accepta si titluri SteamOS .  La inceputul lunii septembrie, Valve a aratat ca doar 0,63% dintre utilizatorii Steam ruleaza Linux.

Dupa invocarea falimentului in 2013, Atari a revenit ca dezvoltator de jocuri mobile, ultima incercare a companiei cu o consola - Jaguar-ul din 1993 - a esuat lamentabil. Ataribox ar functiona ca un PC si nu o consola de jocuri high-end.

Ataribox va fi la vanzare pentru 249 dolari / 299 USD pe Indiegogo in aceasta toamna si va fi livrata la sfarsitul primaverii din 2018.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!