2019 ar putea fi anul în care Linux este pe deplin recunoscut ca o putere care a devenit.  Majoritatea oamenilor folosesc Linux fara sa stie vreodata ca exista pe telefoanele lor, online, atunci când folosesc Google, Facebook, Twitter, dispozitivele GPS,  în masinile lor sau când folosesc spatiu de stocare în cloud pentru uz personal sau de afaceri. Sa vedem la ce ne putem astepta de la Linux in 2019:

- În 2019, Sierra  îsi va asuma rolul de cel mai nou supercomputer si cel de-al doilea cel mai rapid si unul care va juca un rol important în asigurarea sigurantei, securitatii si eficacitatii stocului nuclear al SUA. Toate supercomputerele ruleaza astazi o forma de Linux. Sierra ruleaza  Red HatEnterprise Linux (RHEL).

- Potrivit Forumului Industriei Cloud (CIF), pentru prima data, întreprinderile cheltuiesc mai mult pe nor decât pe infrastructura interna. Norul preia rolul dat de centrele de date, iar Linux-ul face ca tranzitia sa fie atat de avantajoasa. Chiar si pe Azure-ul Microsoft, cel mai popular sistem de operare este Linux.

- AI va revolutiona modelele de afaceri în 2019. Potrivit lui Simon Evans, CTO, anul 2019 este anul în care AI va intra în plin in viata noastra. El descrie "afacerile bazate pe AI" cu o viziune a unei tendinte care urmeaza sa creasca în 2019 si dupa aceea.

- Unele dintre versiunile anticipate de Linux pentru anul 2019 :

     - Debian 10 (Buster) lansat pâna la mijlocul anului 2019, cu o multime de îmbunatatiri de fundal, cum ar fi suport pentru actiuni criptate SMB3 montate ca CIFS / SMB.
     - Ubuntu 19.04 este asteptat în aprilie 2019, care, daca este gata, ar putea fi livrat cu Linux Kernel 5.0 si integrat cu Android folosind GSConnect.
     - Fedora 30 se va lansa la sfârsitul lunii aprilie sau începutul lunii mai 2019.

- Linus Torvalds  sugereaza ca vom vedea kernelul 5.0 în 2019. Va trebui sa asteptam sa vedem daca modificarile se vor califica drept majore. 4.20 este gata pentru testare acum.

- Aplicatiile Web Progresive devin populare. Aplicatiile web progresive (PWA), o agregare de tehnologii, concepte de design si API-uri web, ofera o experienta asemanatoare unei aplicatii în browserul mobil.

- Rust are un viitor luminos în 2019. Abordarea unica a Rust de testare a unitatilor integrate a determinat dezvoltatorii sa considere acest lucru o limba de programare viabila de prima varianta de tip open source. Acesta ofera o alternativa eficienta la limbi precum C si Python pentru a scrie cod securizat fara a sacrifica expresivitatea,

- Containerele câstiga si mai multa acceptare. Tehnologia pentru containere este abordarea ambalajelor de coduri într-un mod standardizat, astfel încât acestea sa poata fi "conectate si rulate" rapid în orice mediu. Tehnologia containerelor permite firmelor sa reduca costurile si timpul de implementare.

- Blockchain devine mainstream. Blockchain a parcurs un drum lung de la Bitcoin incoace. Tehnologia este deja utilizata pe scara larga în finante, vot securizat, autentificarea acreditarilor academice si multe altele. În anul urmator, asistenta medicala, productia, logistica lantului de aprovizionare si serviciile guvernamentale se numara printre sectoarele cele mai susceptibile de a adopta tehnologia blocurilor.

- Internetul obiectelor conecteaza mai multe lucruri. O inovatie care ar putea obtine o acceptare pe scara larga în spatiul IoT este Telemetria Autonoma Peer-to-Peer Decentralizata ( ADEPT ), care este propulsata de IBM si Samsung. Utilizeaza o tehnologie de tip blockchain pentru a furniza o retea decentralizata de dispozitive IoT.

- Linux si open source sunt abilitati numarul unu în tendintele de cariera. 80% din angajatori au ca cerinta Linux ca fiind o abilitate open-source în cerere. Aproape fiecare director de HR al unei companii de renume prefera inginerul certificat Linux, deoarece a devenit foarte dificil pentru ei sa gaseasca candidatI cu experienta si cunostinte pentru firma. Iata cateva tipuri de job-uri:

       - Python Developer, Programator C ++, Inginer de retea, administrare Linux, Inginer de software, Dev Ops Engineer, Inginer de sistem, Administrator de sistem, Programator Java, Dezvoltator de software

 • What is your reaction?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • 100% like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!