La doi ani dupa mutarea la OpenSSL 1.1 a fost posibila aceasta actualizare.  Aceasta miscare a necesitat o reconstructie foarte mare, combinând cu o mutarea la Perl 5.28.1, FFMPEG 4.1, LLVM / Clang 7.0.1 si Qt 5.12.0, este clar ca este nevoie de un nou ISO.

Programul de vizualizare a pachetelor online a fost supus unei rescrieri complete, backend-ul este acum un API bazat pe GO, foarte modern , cu fisiere json obtinând iesirea necesara, astfel toate încarcarile sunt mult mai rapide. Aceasta include pagina de stare a oglinzilor.

Ca întotdeauna veti gasi cele mai recente pachete pentru Plasma Desktop, printre care Frameworks 5.53.0, Plasma 5.14.4 si Aplicatiile KDE 18.12.0 . Toate construite pe Qt 5.12.0 .

Crearea lui KaOS Croeso (in galeza pentru bun venit) ajuta la configurarea unei instalari noi. Acesta va rula pe sistemul nou instalat si ofera posibilitatea de a regla aproximativ 15 setari utilizate în mod obisnuit si înlocuieste expertul initial utilizat pe baza PyQt, bazat pe primul rând, Kaptan. De asemenea, include un selector tapet personalizat, informatii despre distributie si stiri. Este scris în QML si se potriveste bine cu aplicatia Bine ati venit folosita în sistemul Live. Acesta din urma include acum un ghid de instalare complet rescris (si în QML).

Lucrarea contine teme personalizate pentru pictograme pentru teme luminoase si întunecate. Midna si Midna Dark ambele formeaza un aspect complet unificat de la boot-up pâna la logout. A existat o reproiectare completa a temei Midna pentru anul 2018. Aproximativ 2500 de icoane noi în uz, tema de autentificare sddm rescrisa si o comunitate Kaos selectat tapet nou (creat de Jomada).

Cele mai importante actualizari importante ale sistemului sunt OpenSSL 1.1.1, GCC 7.4.0, Linux 4.19.12, Perl 5.28.1, FFMPEG 4.1, GStreamer 1.14.4, ICU 62.1, Mesa 18.3.1, NetworkManager 1.14. 4, Rust 1.31.1, Nano 3.2, Bison 3.2.3, Apache 2.4.37 si Qt 5.12.0 .

Depozitele KaOS nu mai ofera Qt 4. Dezvoltarea pentru Qt 4 sa oprit, la sfârsitul anului 2015, tot sprijinul, inclusiv remedierile de securitate, s-aU încheiat. Orice aplicatie care nu a facut tranzitia la Qt 5 în tot acest timp nu mai poate fi acceptata în KaOS.

KaOS foloseste un First Run Wizard . Se va executa pe sistemul nou instalat si va permite cu doar câteva clicuri sa ajustati comportamentul mouse-ului, lansatorul de meniu, tema desktop, tapetul utilizat, schema de culori, stilul widgetului, decorarea ferestrelor si desktopurile virtuale folosite. Cu un singur clic, acest Expert va face legatura, de asemenea, cu Documentatia KaOS si toate informatiile de contact.

De asemenea, este inclus un instrument KaOS specific pentru a scrie fisiere ISO pe USB. Nu numai cascrie IsoWriter pe USB, ci si optiunea de a recupera stick-ul USB dupa ce-l folosesti pentru un ISO, ceea ce nu a reusit sa faca copia de date zgomotata sau imaginea utilizata anterior. Nou în aceasta versiune este capacitatea de a verifica integritatea unitatii flash USB scrise în comparatie cu fisierul ISO descarcat. Acest lucru se poate face si în Dolphin, faceti clic dreapta pe fisierul ISO, selectati Actiuni apoi selectati Verificati ISO Scriere

Acest ISO utilizeaza sistemul de fisiere XFS compatibil CRC si finobt ca implicit. CRC-urile permit detectarea erorilor îmbunatatite din cauza problemelor legate de hardware, în timp ce modificarile de format îmbunatatesc de asemenea algoritmii de recuperare a accidentelor si capacitatea diferitelor instrumente de a valida si repara coruptia metadatelor atunci când sunt gasite.

Instalarea pe RAID nu este momentan posibila.

ISO-urile KaOS nu accepta Unetbootin sau Rufus , iar DVD-urile au nevoie de o viteza de ardere de cel mult 4x

Cei care au instalat deja KaOS nu au nevoie sa reinstaleze, doar rulati sudo pacman -Syu pentru cea mai recenta versiune.

Cititi mai multe stiri/noutati despre KaOS aici ... Source: kaosx.us

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!