La sfârsitul anului 2017, Google a început notificarea dezvoltatorilor de aplicatii Android despre oferirea versini pe 64 de biti pentru Google Play. Politica intra în vigoare în luna august a acestui an, iar astazi Google furnizeaza de mai multe detalii despre tranzitie. Google spune ca „trecerea la 64 de biti ar trebui sa fie simpla“ pentru majoritatea dezvoltatorilor.
Android suporta procesoarele pe 64 de biti, de la versiunea 5.0 Lollipop. In 2017 Magazin Play a anuntat ca aplicatiile trebuie sa furnizeze si o versiune pe 64 de biti.
În august 2019 Google Play va solicita ca toate aplicatiile noi si actualizate sa ofera versiuni pe 64 de biti. Google nu va elimina sprijinul pentru 32 de biti, deocamdata.
Exista mai multe exceptii, care vizeaza în mod explicit sistemul de operare Android Wear sau TV , din cauza dispozitivelor care nu accepta înca cod pe 64 de biti. Cerinta de asemenea, nu se aplica în cazul aplicatiilor care „nu sunt disponibile pentru dispozitivele cu Android 9 Pie sau mai noi.“
O alta exceptie este valabila pentru aplicatiile ce utilizeaza Unity 5.6, pe 32 de biti, si numai pentru actualizari ale jocurilor existente.
Daca aveti notificări privind încălcarea drepturilor de autor pe websiteul gnulinux.ro, trebuie să includeti următoarele informatii: 1. Informațiile de contact
- nume complet, adresa de e-mail, adresa fizică si numărul de telefon. 2. O descriere a lucrării în privința căreia credeți că vi s-au încălcat drepturile
- descrieți în mod clar și complet conținutul protejat prin drepturile de autor pe care încercați să îl protejați. 3. Adresă URL care încalcă drepturile de autor
- Reclamația trebuie să conțină adresa URL exactă a conținutului despre care considerați că vă încalcă drepturile.
- Reclamația trebuie să conțină adresa URL exactă a conținutului care considerați că a fost copiat/plagiat. 4. Trebuie să acceptați copiind textul din afirmațiile care urmează: Consider, cu bună credință, că utilizarea materialelor protejate prin drepturi de autor descrise mai sus, despre care se presupune că încalcă drepturile, nu este autorizată de deținătorul drepturilor de autor, de reprezentantul său sau de lege.”
.Informațiile cuprinse în această notificare sunt exacte și declar, că sunt deținătorul drepturilor de autor sau că sunt autorizat(ă) să acționez în numele deținătorului unui drept exclusiv despre care se presupune că a fost încălcat. 5. Semnătura dvs.
Reclamația trebuie să includă in partea de jos, numele si prenumele in clar a deținătorului drepturilor de autor sau a unui reprezentant autorizat să acționeze în numele acestuia.