Magazinul romanesc Tehnoetic.com ofera o gama de produse, ce au preinstalat sistemul de operare liber Replicant. Telefoanele vandute de Tehnoetic.com nu sunt noi, ci sunt telefoane la mana a doua, reconditionate. Telefoanelor le sunt inlocuite bateriile cu unele noi si carcasele daca prezinta zgarieturi.

De asemenea, telefoanele sunt atent verificate inainte de cumparare, fiind cumparate doar telefoane in stare buna de functionare direct de la posesorii acestora, cu care reprezentantii Tehnoetic.com se intalnesc personal.

Cumparand produse din magazinul Tehnoetic.com sustineti nu numai o initiativa romaneasca, etica dar si proiectul Replicant deoarece 10% din valoarea fiecarei achizitii sunt donati catre dezvoltatorii sistemului de operare.

La momentul actual Tehnoetic.com este singurul magazin ce vinde telefoane mobile cu Replicant preinstalat, recomandat de catre dezvoltatorii proiectului.

Pe langa cele doua modele de telefoane, magazinul Tehnoetic.com mai vinde si un adaptor pentru retele fara fir ce a primit din partea Fundatiei pentru Programe Libere certificatul „Iti Respecta Libertatea”.

„Disponibilitatea dispozitivelor de retea fara fir care respecta libertatea este importanta pentru ca in prezent, dispozitivele de retea fara fir ce se livreaza cu aproape toate calculatoarele portabile si de birou au nevoie de programe proprietaresti. Acesta este un impediment major pentru utilizatorii care urmaresc sa instaleze o distributie de GNU+Linux 100% libera, fiindca pentru majoritatea oamenilor, conectarea la retele fara fir este o functionalitate esentiala. Asa ca este grozav ca acum putem directiona orice astfel de utilizator de pe intreg globul catre doi comercianti de pe doua continente diferite care ofera un adaptor de retea fara fir pe USB mic si convenabil”, a declarat Joshua Gay, seful echipei de licentiere si conformitate din cadrul FSF.

Este imbucurator sa vedem astfel de initiative romanesti, speram sa vedem si altele pe viitor si bineinteles o gama cat mai variata de produse.

„Am fondat Tehnoetic cu scopul de a oferi utilizatorilor mijloacele prin care sa ruleze sisteme complet libere si de a promova afacerile etice care sustin activitatea comunitatii pentru programe libere. Sper ca Tehnoetic sa complementeze si sa sustina activitatea mea din Fundatia Ceata, o fundatie româneasca dedicata apararii si promovarii libertatilor digitale si aliniata la filozofia proiectului GNU”, a declarat fondatorul lui Tehnoetic, Tiberiu C. Turbureanu.

Replicant is a completely free operating system based on CyanogenMod/Android, following the GNU FSDG and thus endorsed by free software organizations (FSF, FSFE, Ceata, etc). Replicant has its own modem communication layer, nonfree firmware removed, nonfree libraries removed/replaced and nonfree applications replaced by free ones in the F-Droid repository. For you convenience, Replicant recovery image comes pre-flashed on the Technoethical S2. This also enables you to easily upgrade to a newer version of Replicant.

Tehnoetic este un magazin virtual românesc etic din punct de vedere tehnologic concentrat pe piata UE, si este detinut si administrat de Turbureanu Tiberiu-Constantin PFA.

INFO: Acest articol nu este sponsorizat de catre magazinul Tehnoetic.com.

Sursa: tehnoetic.com

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Sfaturi pentru imbunatatirea securitatii in Linux
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1640 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!