Panasonic a anuntat ca Firefox OS va alimenta noul televizor ultra-HD Panasonic DX900, inaugurat marti, 5 ianuarie, la CES (Consumer Electronics Show) 2016 in Las Vegas.

Televizoarele Panasonic echipate cu Firefox OS sunt deja disponibile la nivel global, fapt ce permite consumatorilor sa gaseasca canalele preferate, aplicatii, videoclipuri si alte tipuri de continut rapid, cu posibilitatea de a plasa continutul si aplicatiile favorite pe ecranul principal.

[Ecran de pornire FIrefox TV]

Mozilla si Panasonic colaboreaza din 2014 pentru a oferi consumatorilor o experienta intuitiva si optimizata si pentru a se bucura de beneficiile platformei webului deschis. Firefox OS este prima platforma cu adevarat deschisa construita in intregime pe tehnologii web care ofera mai mult control si alegere utilizatorilor, dezvoltatorilor si producatorilor hardware.

Ce este nou in Firefox OS pentru televizoare

Televizoarele Panasonic echipate cu Firefox OS au deja ecrane principale intuitive si personalizabile care permit consumatorilor sa acceseze canalele favorite, aplicatiile, videoclipurile, site-urile web si continutul prin intermediul ecranului principal al televizorului. Începeti cu trei alegeri de „acces rapid” catre emisiuni TV, aplicatii si dispozitive – si mai puteti fixa orice aplicatie sau continut pe ecranul principal.

Cea mai noua versiune de Firefox OS (2.5) este in prezent disponibila pentru parteneri si dezvoltatori si adauga câteva functii noi interesante. Aceasta actualizare va fi disponibila pentru televizoarele ultra-HD Panasonic DX900 echipate cu Firefox OS in cursul acestui an.

Aceasta actualizare va include un nou mod de a descoperi aplicatii web si de a le salva pe televizor. Dezvoltatorii mai multor aplicatii, cum ar fi Vimeo, iHeartRadio, Atari, AOL, Giphy si Hubii sunt bucurosi sa lucreze cu Mozilla pentru a oferi aplicatii web optimizate pentru televizor.

De asemenea, aceasta actualizare va permite televizoarelor ultra-HD Panasonic DX900 echipate cu Firefox OS sa acceseze functii care sincronizeaza Firefox pe platforme pentru o experienta fara egal pe mai multe dispozitive, inclusiv o functie de a „trimite televizorului” pentru a putea trimite usor continut web de pe Firefox pentru Android unui televizor cu Firefox OS.

Firefox OS pentru dispozitive conectate

Dispozitivele si sistemele interconectate se impun rapid in jurul nostru. Noi numim adesea aceste dispozitive un internet al lucrurilor, care impreuna alcatuiesc o retea de resurse interconectate ce seamana cu cea a internetului traditional. Dar acum vorbim despre conectarea lumii fizice, care face posibile moduri noi si interesante de a interactiona cu si de a controla mediul apropiat.

Pentru a crea un mediu sanatos al dispozitivelor conectate, Mozilla crede ca este esentiala construirea de platforme deschise si independente ca alternative la platformele proprietare. Ne-am angajat sa oferim oamenilor control asupra vietilor lor online si exploram noi moduri de folosire a dispozitivelor conectate care aduc beneficii si experiente mai bune utilizatorilor.

Suntem nerabdatori sa continuam parteneriatele cu dezvoltatorii, producatorii si comunitatea care ne impartaseste valorile deschise si credem ca sprijinul si contributiile lor reprezinta un aspect indispensabil spre succes. Colaborarea cu Panasonic pentru a oferi televizoare echipate cu Firefox OS este o parte importanta a eforturilor noastre.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2374 articole • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!