Arch Linux este o distributie aparuta in 2002 ce a capatat repede popularitate pentru ca fiecare utilizator o poate personaliza dupa pe placul sau. Aceasta distributie nu a fost creata pentru utilizatori incepatori in Linux, este o distributie dedicata avansatilor pentru ca se instaleaza numai din linia de comanda si toate setarile trebuie facute cu ajutorul comenzilor.

Si totusi, utilizatori incepatori ai Linuxului sau nu numai pot sa foloseasca Arch Linux prin intermediul distributiilor construite pentru a fi usor de instalat si folosit. În continuare va prezint 5 astfel de distributii GNU+Linux create special pentru a fi usor de folosit.

Manjaro Linux - Manjaro este cea mai populara distributie pentru ca are o echipa puternica care se ocupa de dezvoltarea acestui sistem pentru a oferit o experienta cât mai frumoasa. Unul dintre lucrurile cele mai frumoase este ca ofera suport pentru depozitul Arch si depozitul AUR (Arch User Repository/Depozitul utilizatorilor Arch) pe lânga propriul depozit.

Echipa Manjaro ofera suport pentru mediile grafice KDE si Xfce, dar cu ajutorul comunitatii Manjaro vine si cu mediile grafice Cinnamon, GNOME, LXQt, Enlightenment si altele mai mult sau mai putin cunoscute.

https://manjaro.org/get-manjaro/

Archman - Archman Gnu / Linux este o baza bazata pe Arch Linux, cu origini turcesti, dar distributie globala de linux. Archman este o distributie linux la indemâna, usoara, rapida si puternica. Versiunile oficiale ale Archman sunt disponibile pentru dvs. cu gestionarea desktop-ului Xfce, KDE-Plasma, Mate si LxQt.

http://archman.org/en/download/

Apricity OS - Apricity este o distributie destul de noua si vine cu o grafica frumoasa. Aceasta distributie vine cu suport pentru mediile grafice GNOME si Cinnamon, personalizat pentru a fi usor de folosit.

Punctul forte al acestei distributii este aplicatia Freezedly care permite personalizarea unui numar mare de module, astfel incât distributia sa fie pe placul vostru.

https://apricityos.com/download

Antergos - Antergos este o distributie care este asemanatoare cu Apricity OS si ofera suport pentru mai multe medii grafice, si acestea sunt GNOME, KDE, Cinnamon, MATE si Xfce.

Pe lânga suportul oferit pentru cele 5 medii grafice, Antergos ofera suport si pentru depozitul Arch si AUR pe lânga depozitul propriu.

https://antergos.com/try-it/

Chakra - Chakra este prima distributie creata cu baza pe Arch si ofera suport numai pentru mediul grafic KDE si tehnologia Qt.

Chakra nu este creata pentru calculatoare de generatie mai veche pentru ca mediul grafic KDE va merge destul de greu sau de loc. Aceasta distributie este doar pentru acei utilizatori care le plac un mediu grafic puternic in grafica dar si complet din toate punctele de vedere.

https://chakralinux.org/?get

VeltOS - VeltOS este o distributie noua si spre surpriza tuturor nu vine cu nici un mediu grafic cunoscut. Echipa din spatele acestei distributii a dezvoltat propriul mediu grafic care se numeste Graphene. Acest mediu grafic are o interfata foarte simpla si ofera acces rapid la toate aplicatiile si setarile distributiei.

Mediul grafic Graphene este construit dupa standardele oferite de Google pentru Material Designe. Un alt punct forte al aceste distributii este ca nu vine cu multe aplicatii instalate implicit asa cum o fac alte distributii GNU+Linux.

https://velt.io/download/

Spor la testare.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
Andreea          gnulinux.ro
Andreea
"Rome wasn't built in a day" !
120 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!