Meniu

5 pachete cu aplicatii de birou care pot sa inlocuiasca Microsoft Office

Microsoft Office este un pachet cu aplicatii pentru birou popular ce se gaseste numai pentru sistemul de operare Windows. Chiar daca pachetul oferit de Microsoft nu este creat si pentru GNU+Linux acesta se poate instala cu ajutorul emulatoarelor ca WINE sau PlayOnLinux sau cu ajutorul masinilor virtuale.

Utilizatorilor de GNU+Linux li se ofera câteva pachete aternative cu aplicatii pentru birou care pot inlocui cu mare succes suita Microsoft Office.

Si nu numai ca pot inlocui cu succes dar sunt dezvoltate pentru a oferi o experienta cât mai placuta si cât mai utila, deci sunt la fel de bune ca Microsoft Office sau chiar mai bune. În rândurile de mai jos puteti citi o mica descriere a acestor pachete si o legatura spre siturile oficiale.

LibreOffice - libreoffice.org - LibreOffice este suita de birou cea mai populara si una dintre cele mai complete suite. Este dezvoltata cu mare atentie si ofera multe functii. Cu LibreOffice nu veti simti lipsa lui Microsoft Office si aceasta suita se poate instala si pe Windows si MAC. Pachetul LibreOffice vine cu urmatoarele aplicatii: Writer (Word), Calc (Excel), Impress (PowerPoint), Bass (Acces), Draw si Math.

Calligra Suite - calligra.org

Si pachetul de aplicatii de birou Callibra Suite este destul de popular, dar este popular cel mai mult pe sistemele GNU+Linux care vin cu mediul de lucru KDE. Aceasta suita de birou este diferita de LibreOffice si Microsoft Office dar nu este de neglijat. Calligra Suite vine cu urmatoarele aplicatii: Words (Word), Sheets (Excel), Stage (PowerPoint), Plan (Project), Flow (Vision) si Kexi (Acces).

WPS Office - wps.com - WPS Office este fostul Kingsoft Office, nu este o suita de birou foarte populara dar a prins bine printre utilizatori de GNU+Linux si este cel mai apropiat de Microsoft Office in privinta aspectului. WPS Office este singurul pachet ce vine in doua editii, o editie gratuita si o editie premium care costa 3 dolari/luna. WPS Office vine cu urmatoarele programele: Writer (Word), Spreadsheets (Excel) si Presentation (PowerPoint).

Apache OpenOffice - openoffice.org - Apache OpenOffice este parintele lui LibreOffice si de asemenea este o suita care poate inlocui cu succes Microsoft Office. Din pacate aceasta aplicatie nu este actualizata asa de des ca si LibreOffice. Apache OpenOffice vine cu urmatoarele programele: Writer (Word), Calc (Excel), Impress (PowerPoint), Bass (Acces), Draw si Math.

OnlyOffice - onlyoffice.com - OnlyOffice este la fel de puternic ca si LibreOffice asa ca poate inlocui cu siguranta suita de la Microsoft. Punctul forte al acestei aplicatii este ca ofera si o varianta online plus ca versiunea instalabila se poate conecta la versiunea online. OnlyOffice vine cu urmatoarele programe: Documents (Word), Spreadsheet (Excel), Presentation (PowerPoint) si CRM (Customer Relationship Management) care este un serviciu gratuit timp de 30 de zile dupa care se plateste, daca veti face o cerere cum ca serviciul il utilizati pentru o organizatie non-profit puteti primi o licenta gratuita.

Alegeti ce credeti ca vi se potriveste.

Andreea

"Rome wasn't built in a day" !
  • | 120 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign