Meniu

De ce iubesc Open Source?

In ultima vreme m-am jucat cu Phyton, de fapt Django, si am incercat sa-l invat facand niste scripturi simple, ca sa chiar “faca” ceva.

Prima aplicatie phyton pe care am scris-o ma ajuta ca, dind click intr-un punct pe o imagine, sa creez un RGB gradient. A fost chiar simplui s-o scriu ptr GIMP pentru ca trebuia sa arunc doar o privire la codul sursa al gradient files…. Aceste fisiere GGR sint foarte simple, constind doar intr-un plain editor text si citeva coduri de culoare (decimale.) Photoshop pe de alta parte foloseste un fisier binar nedocumentat. Asa ca scriptul meu GIMP produce gradients compatibili.

Fast forward: aseara. Cautam prin bookmarks si am dat click pe ColorSchemer.com. E un site cool, pe care userii posteaza scheme de culoare. Sint citeva grafice generate pentru fiecare paleta de culori si optiunea de a o downloada in format .cs. Fisierul asta e in forma binara, dar daca il privesti dintr-un hex editor e destul de clar care sint bits-ii aia intersanti. Mi-a luat cam 15 minute sa fac scriptul asta phyton ca sa le convertesc in in fisiere compatibile cu paleta GIMP.

Asta e motivul pentru pentru care imi place open source, informatia e transparenta. Doar am deschis un fisier GIMP intr-un text editor si am gasit informatia de care aveam nevoie ca sa creez fisiere noi. Si n-a trebuit sa ma dau peste cap sau sa folosesc cine stie ce soi de codare. Simplu si usor. [:D]

John Doe

Articole publicate de la contributori ce nu detin un cont pe gnulinux.ro. Continutul este verificat sumar, iar raspunderea apartine contributorilor.
  • | 340 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign