Dificultatile tot mai mari intampinate in mentinerea retelelor existente si in imbunatatirea lor, precum si utilizarea ineficienta a latimii de banda, a determinat piata sa caute o noua arhitectura. Era necesara o tehnologie care sa permita o dezvoltare simpla si rapida, dar si o utilizare eficienta a latimii de banda pentru a putea stabili mai multe conexiuni simultane, cu volume mari de date.

Dificultatile tot mai mari intampinate in mentinerea retelelor existente si in imbunatatirea lor, precum si utilizarea ineficienta a latimii de banda, a determinat piata sa caute o noua arhitectura.

Era necesara o tehnologie care sa permita o dezvoltare simpla si rapida, dar si o utilizare eficienta a latimii de banda pentru a putea stabili mai multe conexiuni simultane, cu volume mari de date. in prima parte a anilor '90, internetul abia incepea sa se dezvolte din punct de vedere comercial.

Internet Protocol (IP), parte din suita TCP/IP dezvoltata Ministerul Apararii din Statele Unite pentru a face legatura intre mai multe sisteme diferite, parea sa aiba toate calitatile necesare pentru a deveni succesorul PSTN. Un alt avantaj important al IP este faptul ca datorita conceptului sau, acesta a permis dezvoltarea simpla si rapida a retelelor. Eficienta utilizarii latimii de banda provoaca probleme in cazul comunicarii cu voce.

Transmisia in timp real necesita rate constante cu intarzieri mici, altfel conversatia nu va putea decurge normal. in cazul IP, mai pot aparea si alte probleme, pierderea de pachete datorita supraincarcarii routerelor, pachetele ar putea ajunge in dezordine din cauza rutelor diferite sau intarzieri prea mari. Aceste probleme nu apar in PSTN pentru ca in acest caz transmisia in timp real e inerenta.

Prima aplicatie VoIP a aparut in 1995, un "Internet Phone". Aplicatia a fost dezvoltata de o companie israeliana si a fost conceputa sa ruleze pe un PC obisnuit. Ideea era comprimarea semnalului de voce si traducerea acestuia in pachete IP transmise apoi prin internet. Aceasta "prima generatie" de aplicatii VoIP avea intarzieri, deconectari, o calitate slaba si suferea de incompatibilitate.

Telefonia prin internet de la VocalTec a reprezentat o adevarata piatra de hotar, desi numeroasele probleme ale aplicatiei au facut ca aceasta sa nu ajunga un produs popular.De atunci, telefonia IP s-a dezvoltat cu repeziciune. Cea mai importanta dezvoltare este gateway-ul care functioneaza ca interfata intre retelele IP si PSTN.

Trimite-ne o stire
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like GNU/Linux.ro
  Like
 • unmoved GNU/Linux.ro
  unmoved
 • amused GNU/Linux.ro
  amused
 • excited GNU/Linux.ro
  excited
 • angry GNU/Linux.ro
  angry
 • sad GNU/Linux.ro
  sad
TENDINTA  |  Instalare MATE pe sistemul tau Linux Mint Cinnamon
John Doe          GNU/Linux.ro
John Doe
Articole publicate de la contributori ce nu detin un cont pe gnulinux.ro. Continutul este verificat sumar, iar raspunderea apartine contributorilor.
64 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!