Crearea de noi aplicatii este partea usoara. Mentinerea acestora, pentru a le face mai sigure, mai rapide si adaugarea de functii care le fac mai utile utilizatorilor este partea mai grea. Dezvoltatorii KDE isi reinnoiesc si actualizeaza in permanenta aplicatiile, facându-le mai fiabile, mai utile si, in general, mai bune.

Ceea ce urmeaza este doar un esantion minor de la ultima runda de actualizari pentru aplicatiile facute de comunitatea KDE in ultima luna :

- Calligra Plan, instrumentul de management al planificarii si managementului de proiect KDE, primeste prima sa actualizare importanta in doi ani. Unul dintre punctele forte ale Calligra Plan este suportul excelent pentru Graficele Gantt ce va ajuta sa planificati, sa coordonati si sa urmariti sarcini specifice intr-un proiect. Folosind graficele Gantt in Calligra Plan , veti putea monitoriza mai bine fluxul de lucru al proiectului.

- Dezvoltatorii Kdenlive au adaugat noi caracteristici si au rezolvat bug-uri - ultima versiune vine cu peste 200 de modificari. S-a lucrat mult la imbunatatirea suportului audio. În „bug-urile rezolvate”, s-a scapat de o eroare care "mânca" memoria. De asemenea, au facut ca miniaturile audio sa fie mult mai eficiente.

Dar cea mai interesanta caracteristica noua este ca Kdenlive vine acum cu un mixer de sunet spectaculos . Dezvoltatorii au adaugat, de asemenea, un nou afisaj de clipuri audio in monitorul clipurilor si cosul de proiect, astfel incât sa puteti sincroniza mai bine imaginile in miscare cu coloana sonora.

- Elisa este unul dintre ceile mai populare playere de muzica din KDE. Elisa face parte din varietatea de playere simple, fusoare, cu aspect foarte bun, cu o interfata intuitiva si eleganta, In ultima sa versiune, Elisa si-a modernizat aspectul si mai mult pentru a se adapta mai bine la ecranele DPI High. De asemenea, acum se integreaza mai bine cu aspectul altor aplicatii KDE.

- Cea mai recenta versiune de KDE Connect are si mai multe functii. Unul dintre cele mai vizibile este faptul ca exista o noua aplicatie SMS care va permite sa cititi si sa scrieti SMS-uri de pe computer cu istoricul complet al conversatiilor.

Dezvoltatorii adauga, de asemenea, noi functionalitati functiilor existente pentru a le face si mai utile. De exemplu, puteti utiliza utiliza KDE Connect pentru a controla volumul media care se reda pe desktop, sa zicem, in VLC. Acum puteti utiliza KDE Connect pentru a controla si volumul global al sistemului de pe telefon. Puteti acum controla prezentarile folosind KDE Connect pentru a va deplasa inainte si inapoi prin diapozitivele dvs..

Puteti rula acum componenta mobila a KDE Connect nu numai pe Android, ci si pe toate acele platforme Linux mobile pe care le vom vedea pe dispozitivele viitoare, cum ar fi PinePhone si Librem 5. Noua versiune ofera si functii. pentru utilizatorii desktop-desktop, cum ar fi controlul media pe desktop, intrarea de la distanta, sunetul dispozitivului, transferul fisierelor si comenzile de rulare.

- Dolphin , Spectacle, Okular precum si alte zeci de alte aplicatii au inclus functii noi pe care sigur le vei gasi utile.

Daca doriti sa va faceti o idee despre intreaga gama de modificari, vizitati anuntul oficial de lansare.

Source: kde.org

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!