Bluewhite Linux a fost o distributie Linux complexa, fiabila si scalabila, pe 64 de biti, care se executa pe servere si statii de lucru pe un singur core si multicore. Acest proiect a fost inceput in mai 2006 si a fost construit din Slackware - sursele folosind instrumente multilibru pe 64 de biti de la Slamd64 Linux .

În afara de editia standard, exista versiuni live, si anume LiveDVD si miniLive. Aceste versiuni isi au baza in editia standard si ofera pachete suplimentare create de comunitatea Bluewhite Linux.

Scopul acestor versiuni live este de a servi drept previzualizare celor care doresc sa incerce editia standard, dar nu doresc sa o instaleze inca, precum si sa ofere câteva functii noi. Bluewhite Linux LiveDVD si miniLive sunt orientate catre incepatori. O noua distributie tinde sa faca oamenii sceptici, asa ca am vrut sa le ofer o sansa de a testa Bluewhite Linux fara sa o instaleze folosind un suport de pornire. Acestea include editia standard Bluewhite Linux plus câteva pachete suplimentare.

Versiunea miniLive s-a nascut pentru ca unii utilizatori si-au dorit o editie live mai mica si pentru a satisface curiozitatea dezvoltatorilor. Au vrut sa vada cât pot elimina dintr-un sistem de operare pe 64 de biti, oferind in acelasi timp un minim de pachete software. Pachetele pe 64 de biti sunt ceva mai mari decât versiunile pe 32 de biti ale aceluiasi software.

Ultima versiune Bluewhite – Pure 64-bit Linux

Bluewhite Linux 13.0 LiveDVD is released!

Nov 16, 2009 | By Bluewhite

I’m happy to announce a new version of the Bluewhite64 Linux 13.0 LiveDVD is ready for download. This new version brings the possibility to boot the DVD in KDE (4.3.2), Xfce (4.6.1) or to the command line interface from the beginning.

The LiveDVD is powered by the Linux Kernel 2.6.31.5 with advanced features and optimized for performance. Also, you will find the award winning K Desktop Environment version 4.3.2 and the Xfce 4.6.1; the Mozilla Firefox 3.5.5 and Seamonkey 2.0 (including Flash and 64-bit Java plugins), the Mozilla Thunderbird and K-mail e-mail clients, the OpenOffice 3.1.1 suite, newly added supertuxkart and foobillard games; Blender – open source, cross platform suite of tools for 3D creation; the IA32 Emulation to run 32-bit programs; Gambas, Kmymoney2, Scribus, Wine and many more.

Cititi mai multe stiri/noutati despre Bluewhite64 Linux Project aici ... Source: bluewhite-linux.com

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!