Sistem de operatiune Sailfish si compania Jolla se apropie de 10 ani de activitate. Sailfish OS in acest an a lansat impreuna 6 versiuni software Sailfish 3 si 6 versiuni SDK. Aceste versiuni au inclus imbunatatiri si caracteristici majore pentru securitate, experienta generala a utilizatorilor, gestionarea aplicatiilor si reproiectarea unor aplicatii principale pentru Sailfish.

Pe parcursul anului 2019 au lansat, de asemenea, o versiune complet reproiectata a aplicatiei Android-on-native-Linux, incluzând acum suport pentru Android 8.1 pentru dispozitive compatibile Sailfish. De asemenea, s-a lansat suport pentru Sony Xperia 10, primul dispozitiv care vine cu criptarea datelor utilizatorului activata in mod implicit.

Sailfish OS - Ce asteptari aveti pentru 2020?

Asteptarile noastre pentru anul includ noi clienti care acorda licente, un numar in crestere rapida de noi utilizatori de sisteme de operare Sailfish, atât prin clientii nostri autorizati, cât si prin programul comunitar Sailfish X. Vom continua sa dezvoltam produsul care sa corespunda si sa depaseasca nevoile clientilor nostri si, de asemenea, sa imbunatatim experienta de zi cu zi pentru toti utilizatorii de pesti de pânza.

Foaia de parcurs 2020 include imbunatatirea arhitecturii de securitate pentru interfata de utilizator, asistenta multi-utilizator care pastreaza confidentialitatea si activatori noi pentru servicii bazate pe cloud, pentru a numi câteva. În plus, foaia de parcurs a produselor noastre include câteva actualizari importante pentru dezvoltatorii de sisteme de operare Sailfish. Vom actualiza cablul nostru de instrumente al compilatorului, pentru a imbunatati SDK-ul si pentru a oferi mai multe API-uri cu documentatie pentru a-i servi mai bine dezvoltatorilor nostri in crearea de aplicatii native Sailfish OS. De asemenea, lucram pentru a imbunatati comunicarea intre toti dezvoltatorii de sisteme de operare Sailfish, introducând actualizari la instrumentele noastre de discutii online.

În timp ce dezvoltarea continua intr-un ritm crescut, de asemenea, lucram la noi parteneriate de autorizare in noile tari. Aceste cazuri necesita mult timp pentru a face obiectul eforturilor si vom depune eforturi pentru ca aceste lucruri sa fie sustinute si sa traim in prima jumatate a anului 2020.

Suntem acum intr-un punct de plecare excelent pentru un alt deceniu de pe Sailfish. Vreau sa folosesc aceasta ocazie pentru a multumi tuturor partenerilor si fanilor din categoria Sailfish din ultimul deceniu si sa doresc mult succes tuturor. La Anul Nou si la decenii tuturor!

Sami Pienimäki

CEO si co-fondator al Jolla Ltd.

Cititi mai multe stiri/noutati despre Sailfish OS aici ... Source: jolla.com

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Alexy2 years, 7 months

Au vreun plan de actualizare a Qt?


Soniq2 years, 7 months

Speram ca Jolla sa poata suporta mai multe dispozitive în mod oficial, nu doar Xperia.