Cei ce doresc ca sistemul lor sa fie fiabil, eficient si capabil sa ruleze jocurile preferarate la performante inalte, Manjaro poate fi o alegere inspirata.

Manjaro vine preinstalat cu Steam , deci nu este nevoie sa il descarcati manual. Instalarea de drivere, actualizari si multe aplicatii este gestionata prin intermediul managerului de pachete si al instrumentului de detectare hardware Manjaro, care va face toate operatiunile in doar câteva minute si nu necesita niciodata sau necesita o repornire a sistemului, cu exceptia cazului in care actualizati kernel-ul.

Hardware si Drivere

Hardware-ul precum Gamepads este recunoscut instantaneu daca driverele sunt disponibile. Detectarea hardware a lui Manjaro elimina, de asemenea, unele dintre punctele problematice asociate cu grafica hibrida (laptop Intel CPU + Nvidia GPU). Impreuna cu detectorul de dispozitive (drivere) Manjaro alaturi de Steam, este preinstalat un pachet numit „steam-devices”. Acest lucru permite Steam sa recunoasca o varietate de controlere precum Nintendo Switch Pro, gamepad-uri Razer, Hori si MadCatz, si altele.

Software si Jocuri native

În depozitele de pachete sunt incluse software precum Teamspeak 3 , Mumble sau Skype . Jocuri precum jocul de strategie 0 AD sau sandbox-game-ul Minecraft , inclusiv mod-uri si lansatoare personalizate precum MultiMC , Feed the Beast sau MCEdit, sunt disponibile direct prin intermediul depozitelor Manjaro sau Arch User Repository (AUR).

Pentru persoanele care doresc sa joace jocuri vechi sau jocuri de pe diferite platforme sau sisteme de operare, cele mai recente versiuni de emulatoare precum DOSbox , Dolphin sau WINE sunt de asemenea disponibile in depozitele de pachete si pot fi instalate doar cu câteva clicuri.

Drivere video

Radeon: Nu prea exista multe de spus despre jocurile pe Radeon, altfel decât ca functioneaza ! Excelentul driver open source incorporat in kernel este un lucru convenabil si inseamna ca puteti instala literalmente Manjaro si puteti incepe sa jucati odata intrat in desktop.

Nvidia: Utilizatorii placilor Nvidia GeForce trebuie doar sa porneasca programul de instalare Manjaro si sa activeze optiunea „Driver” in „non-free”. Boom, aveti Nvidia 418.43 pentru a o testa intr-un mediu USB Live sau instalat pe hard disk. Daca alegeti sa-l adaugati dupa instalare, instrumentul de detectare hardware Manjaro va va ghida cu usurinta catre acesta.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Instalarea unei imprimante in Slackware 12.0
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1588 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!