În ultimii ani, platformele digitale de distributie de continut precum YouTube, Netflix, iTunes, au devenit gigantii divertismentului si inlocuiesc substantial mijloacele traditionale de divertisment. Cresterea acestor platforme a dus, de asemenea, la aparitia unor probleme precum, drepturile de autor, cenzura, confidentialitatea si metodele de monetizare, care afecteaza atât creatorii de continut, cât si consumatorii de continut. LBRY, un hub de continut digital, se prezinta ca o solutie bazata pe blockchain pentru aceste probleme. LBRY doreste sa creeze o piata digitala pentru continut, care sa poata fi controlata de utilizatorii sai in loc de corporatii mari sau alte entitati.

Jeremy Kauffman a co-fondat LBRY Inc. cu viziunea unui hub de continut global descentralizat. În prezent, Jeremy este directorul executiv al LBRY Inc. Exista alti trei cofondatori care ocupa functii diferite in LRBY Inc: Alex Grintsvayg (Chief Technical Officer), Josh Finer (Director of Operations and Analytics) si Jack Robison (Protocol Developer).

LBRY (pronuntat „Biblioteca”) este un protocol descentralizat de distribuire a continutului digital. Suporta o varietate de continut care include, dar fara a se limita la videoclipuri, melodii, carti electronice etc.

LBRY foloseste blockchain in centrul sau, ceea ce permite continutului sa fie controlat doar de autorul / editorul sau, nu de oricare terta parte, eliminând in mod eficient probleme precum cenzura si greva drepturilor de autor.

Deoarece codul proiectului LBRY este open-source, dezvoltatorii isi pot crea propriile aplicatii descentralizate. Creatorii de continut pot utiliza aceste aplicatii pentru a incarca continutul lor in reteaua LBRY si pentru a-l monetiza setând o taxa.

Creditele LBRY / LBC sunt criptomoneda creata de reteaua LBRY pentru a alimenta intreaga piata de continut digital. Moneda LBC este solicitata de consumatori pentru a accesa continutul monetizat din reteaua LBRY. Platforma LBRY permite, de asemenea, extragerea LBC, oferind recompense bloc.

La fel cum protocolul HTTP le permite oamenilor sa navigheze pe internet, Protocolul LBRY permite utilizatorului sau sa navigheze prin reteaua LBRY. La publicarea unui anumit continut, Creatorul de continut isi rezerva un nume unic, indreptându-se catre continutul sau. LBRY asociaza acest nume cu continutul pe care este menit sa il reprezinte.

Reteaua LBRY poate fi impartita in doua componente:

Prima componenta principala a stratului de protocol LBRY este blockchain-ul LBRY. Similar cu alte criptomonede, LBRY foloseste blockchain pentru functiile sale principale. Doua functii importante ale blockchain-ului LBRY sunt sistemul de stocare a metadatelor si o cautare descentralizata.

LBRYNet este a doua componenta principala a stratului de protocol. Este practic un software, care faciliteaza interactiunea dintre reteaua LBRY si computerul unui utilizator. Functia principala a LBRYNet este de a decide utilizarea informatiilor, stocate in blockchain LBRY.

LBRY ofera propria aplicatie oficiala, care poate fi folosita pentru a stoca LBC. Aplicatia LBRY este disponibila pentru mai multe sisteme de operare, cum ar fi Windows, MacOS si Linux. Versiunile Android si iOS sunt inca in curs de dezvoltare. În afara de portofelul sau oficial LBRY, utilizatorii pot opta pentru portofelul mobil Coinomi, recomandat de LBRY.

Sursa: lbry.com

Trimite-ne o stire
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like GNU/Linux.ro
  Like
 • unmoved GNU/Linux.ro
  unmoved
 • amused GNU/Linux.ro
  amused
 • excited GNU/Linux.ro
  excited
 • angry GNU/Linux.ro
  angry
 • sad GNU/Linux.ro
  sad
TENDINTA  |  MX-19.2 este cea de-a doua actualizare a versiunii MX-19
FlorinM          GNU/Linux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1523 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!