QElectroTech este o aplicatie pentru crearea in principal a circuitelor electrice, electronice, de automatizare si control. Cu toate acestea, QElectroTech poate fi exploatat pentru a crea obiecte mecanice care sa ilustreze procese, desene de instrumentare printre diverse posibilitati creative. QElectroTech este o aplicatie de redactare profesionala de calitate buna pentru diverse desene care formeaza un proiect.

QElectroTech are o mare colectie de simboluri standard si personalizate, denumite elemente , care descriu majoritatea componentelor utilizate in sisteme de calcul electrice, hidraulice, pneumatice. Aceste elemente pot fi selectate glisat cu mouse-ul pe un editor de diagrame si conectat cu linii pentru a reprezenta sau descrie un sistem. Un numar mare de astfel de diagrame pot fi redactate in cadrul unui proiect. QElectroTech este un software profesionist usor de utilizat, care este gratuit pentru a descarca, instala, utiliza si dezvolta.

QElectroTech are, de asemenea, dintr-un editor de elemente incorporat care permite crearea de elemente mai noi care nu exista in colectie. Elementele din colectia QET nu pot fi modificate, adica numai de citire . Dar, odata ce elementul este glisat intr-o diagrama, acesta este automat adaugat la colectia „importata” intr-o copie duplicata. Aceasta copie a elementului va fi disponibila pentru editare pentru a efectua modificari adecvate pentru a crea simboluri personalizate.

Diagramele terminate pot fi exportate in diferite formate precum dxf , pdf , jpg , png etc.,. QElectroTech este disponibil in multe limbi internationale. De asemenea, este posibil sa utilizati mai multe limbi in acelasi desen / proiect.

Elementele din QElectoTech sunt salvate intr-un format xml . Proiectele si diagramele pot fi salvate in format * .qet pentru editare ulterioara.

QElectroTech este distribuit ca un software gratuit lansat sub licenta GNU / GPL. Ca si la aceasta data, o versiune stabila 0.4 este lansata pentru sistemele care opereaza pe MS Windows, GNU / Linux si MacOS.

QElectroTech, sau QET pe scurt, este disponibil in prezent in versiunea 0.70, pentru Windows, Mac OS si Linux.

Pentru sistemele GNU / Linux, fisierele sursa pot fi descarcate si configurate. Pachetele gata pregatite pentru unele distros Linux sunt de asemenea disponibile pentru descarcare. Pentru sistemele MS Windows, gata de a utiliza fisiere executabile de instalare (.exe) sunt disponibile pentru descarcare , care sunt ambalate intr - un ` dosar zip“.

Pentru instalare in Fedora:

sudo yum -y install qelectrotech

Pentru instalare in Debian:

sudo apt-get install qelectrotech

Sursa: qelectrotech.org

Trimite-ne o stire
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like GNU/Linux.ro
  Like
 • unmoved GNU/Linux.ro
  unmoved
 • amused GNU/Linux.ro
  amused
 • excited GNU/Linux.ro
  excited
 • angry GNU/Linux.ro
  angry
 • sad GNU/Linux.ro
  sad
TENDINTA  |  Tails 4.7 rezolva multe vulnerabilitati de securitate
FlorinM          GNU/Linux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1523 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!