Meniu

Mageia 8 - Alpha 1 este disponibil pentru testare

Mageia 8 - Alpha 1 este disponibil pentru testare pentru a ajuta la dezvoltarea catre o versiune finala stabila. Au existat actualizari ale tuturor pachetelor, precum si noi functii implementate. Cateva dintre actualizari:

- Kernel - 5.7.4
- glib - 2,31
- gcc - 10.1.1
- rpm - 4.16.0
- Crome - 81
- Firefox - 68.9
- LibreOffice - 6.4.4
- Plasma - 5.19.1
- GNOME 3.36
- Xfce 4.15.2

Imaginile ISO disponibile sunt aceleasi ca in Mageia 7, oferind suport de instalare atât pentru sistemele de 32 cât si pe 64 de biti, imagini live pe 64 de biti pentru Plasma, GNOME si Xfce, precum si o imagine live de 32 de biti pentru Xfce.

Unele dintre imbunatatirile majore includ suportul ARM imbunatatit. Toate pachetele au fost acum construite pentru Aarch64 si ARM v7, completând tranzitia de la Python 2 si suportul hardware recent. Au fost multe imbunatatiri ale instalatorului, care are acum suport mai bun pentru F2FS si Nilfs2.

Atât mediile live, cât si cele clasice au fost imbunatatite odata cu utilizarea compresiei ZStd, acest lucru va oferi timpi de pornire si de instalare mai rapide. De asemenea, s-a lucrat considerabil cu gestionarea pachetelor, rpm 4.16 aducand multe imbunatatiri, inclusiv detectarea automata a SSD si viteza de tranzactie imbunatatita, in timp ce analiza metadatelor in cadrul urpmi a fost accelerata si prin utilizarea compresiei ZStd, utilizarea metadatelor AppStream a fost imbunatatita pentru a permite o mai buna integrare cu GNOME si cu Plasma.

Source: mageia.org

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign