Meniu

Ubuntu After Install - instaleaza automat tot ce ai nevoie, fara batai de cap

Tocmai ai instalat Ubuntu, ai facut actualizarile si te pregatesti sa deschizi Centrul de Software pentru a instala toate aplicatiile si codecurile pe care stii ca le folosesti in mod obisnuit? Tot acest proces este de durata, dar, mai neplacut este faptul ca trebuie sa ramâi in fata computerului toata aceasta perioada deoarece daca instalezi mai multe aplicatii dintr-o data, sunt toate sansele sa apara un blocaj, iar din când in când Centrul de Software cere reintroducerea parolei. De asemenea, aplicatii precum Google Chrome sau Skype nu exista in Centrul Software si este necesara instalarea lor din Terminal, lucru care nu este deloc dificil, dar care consuma timp in plus.

Uita de toata aceasta bataie de cap cu ajutorul aplicatiei "Ubuntu After Install" care, dupa cum ii spune si numele, se foloseste dupa instalarea Ubuntu pentru a instala automat toate programele de care avem nevoie in mod normal. Pentru a instala Ubuntu After Install, va fi nevoie sa apelam la Terminal, unde vom scrie, pe rând, urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:thefanclub/ubuntu-after-install 
sudo apt-get update 
sudo apt-get install ubuntu-after-install

Dupa ce se finalizeaza instalarea, putem deschide aplicatia, cautând-o dupa denumire. Aceasta va detecta la pornire aplicatiile pe care le avem deja instalate si va afisa o bulina verde in dreptul lor. Avem posibilitatea de a selecta pentru instalare doar aplicatiile de care avem nevoie pentru a nu ne umple computerul cu lucruri inutile.

Dupa ce (de)selectam ce nu ne intereseaza, deoarece ele sunt selectate toate initial, dam click pe buntonul "Install", iar procesul automat de instalare incepe. Ne inarmam cu rabdare sau ne gasim altceva de facut, deoarece dureaza ceva timp. Marele avantaj consta in faptul ca totul se desfasoara automat, fara a ne solicita in vreun fel atentia.

Iata ce aplicatii poate sa instaleze:

Ubuntu Restricted Extras
libdvdcss
Unity Tweak Tool
Numix Circle
Variety
My Weather Indicator
Google Chrome
Tor Browser
LibreOffice
Telegram
Skype
Pidgin
Dropbox
VLC
KODI
Radio Tray
Spotify
GIMP
Darktable
Inkscape
Scribus
Openshot
Kdenlive
Hnadbrake
Audacity
Steam
KeePass
Shutter
FileZilla
Bleachbit
Samba
PDF Tools
p7zip
Oracle Java 7
Atom
Brackets

John Doe

Articole publicate de la contributori ce nu detin un cont pe gnulinux.ro. Continutul este verificat sumar, iar raspunderea apartine contributorilor.
  • | 340 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign