Au existat si inca exista oameni a caror prezenta se face remarcata pentru perioade scurte sau foarte scurte de timp, oameni despre care inainte nu se stia nimic si care se fac nevazuti ulterior. Aceste aparitii scurte, dar in momente cheie stârnesc curiozitatea deloc nefondata a multora dintre noi. Anumite aspecte care tin de felul lor de a fi, de modul in care arata sau sunt imbracati, de reactiile pe care le-au avut in anumite situatii, sau calitati extraordinare pe care le poseda ii scot din rândul celorlalti. Misterul care ii inconjoara pe astfel de indivizi ii face sa ramâna mult timp prezenti in mentalul colectiv, sa devina oarecum personaje de legenda, deoarece, adesea, cei ce povestesc au tendinta de a umple eventualele goluri cu informatii mai putin adevarate, dar considerate potrivite pentru a face povestea mai interesanta.

Va prezentam in cele ce urmeaza zece dintre cei mai misteriosi oameni din istorie:

1. "Dan Cooper" - este numele dat unui barbat neidentificat care a deturnat un avion Boein 727 deasupra statului Oregon, in 1971. Apoi, el a reusitsa obtina o rascumparare in valoare de 200'000 de dolari si s-a parasutat spre un destin necunoscut. FBI-ul nu l-a gasit niciodata.

2. "Poe Toaster" - este numele dat unei persoane neidentificata sau posibil chiar doua persoane care aduceau un omagiu anual lui Edgar Allen Poe, vizitând monumentul funerar care marca mormântul sau original. in primele ore, pe data de 19 ianuarie.

3. "Zodiac Killer" - a fost un ucigas in serie din anii 1960-1970. El isi alegea victimele in partea nordica a statului California. Scrisorile sale erau codate si doar una a fost descifrata cu adevarat.

4. "Gil Perez" - a fost un soldat din secolul al XVI-lea, care facea parte din Garda Civila Filipineza si l-a pazit pe Guvernatorul General in Manila. Se spune ca avea abilitatea de a se teleporta. Asta se pare ca i-ar fi adus sfârsitul.

5. "Babushka Lady" - este porecla data unei femei care a fost de fatain momentul asasinarii presedintelui american John Fitzgerald Kennedy,in Dallas. Ea si-a capatat aceasta porecla datorita esarfei pe care o purta.

6. "Tank man" - a fost un barbat care a stat in fata unei coloane de tancuri pe 5 iunie 1989, in piata Tiananmen, in China. Nu exista informatii credibile despre cine era acel barbat.

7. "Omul cu masca de fier" - a fost un prizonier, arestat cu numele Eustache Dauger in 1669. A fost tinut la inchisoare, chiar si la Bastilia, timp de 34 de ani. A murit in 1703. Se crede ca ar fi fost fratele mai mare si ilegitim al regelui francez Ludovic al XIV-lea.

8. "Femeia de pe Sena" - o tânara femeie neidentificata a carei masca mortuara a reprezentat un element decorativ popular pe peretii caselor artistilor, dupa 1900.

9. "Umbrella man" - identificat ca Louie Steven Witt in 1978, a fost un om care a aparut in filmul despre asasinara lui JFK.

10. "Satoshi Nakamoto" - este fie o persoana, fie un grup care se afla in spatele protocolului si al software-ului Bitcoin.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Is Linux a mass market product?
John Doe          gnulinux.ro
John Doe
Articole publicate de la contributori ce nu detin un cont pe gnulinux.ro. Continutul este verificat sumar, iar raspunderea apartine contributorilor.
306 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!